Foto: Roel Buisman
Foto: Roel Buisman Foto: Roel Buisman

Prachtige rally eindigt voor Hans Rijks met pech

DINXPERLO - Op vrijdag 18 september kwam de zomerstop van het Nederlandse rallyseizoen ten einde en werd er in het Twentse landschap de 34ste Unica Schutte ICT Hellendoonrally verreden.

Na een week vol voorbereidingen was het Staugo Rallyteam helemaal klaar om 's avonds te beginnen aan de ruim 180 kilometer lange rally op volle snelheid. Zaterdagavond heelhuids op het finishpodium van de grootste rally van Nederland verschijnen was het doel.

Rond de klok van zeven werd de eerste etappe gestart. Er stonden zes klassememtsproeven (route's over afgezette openbare wegen) op het programma, die ook zandwegen bevatte. Deze waren door de regen van de dagen voorafgaand op veel plaatsen erg slecht geworden en een stortbui net voor de start van de rally deed er nog een schepje bovenop. Het werd letterlijk ploegen door de modder en met de ruitenwissers op volle toeren wisten Hans en Manuela de auto, zonder problemen, 's nachts in het Parc Ferme neer te zetten.

Na een korte service (tijd om te sleutelen) op de zaterdagochtend was het tijd voor de volgende tien klassementsproeven. De eerste vier proeven werden rondom Notter en Hellendoorn verreden en verliepen vlekkeloos. Na de service zouden de laatste zes proeven uiteindelijk moeten leiden naar de finish.
Helaas sloeg op de twaalfde proef het noodlot toe en brak de hevel van de gasklep waardoor doorrijden niet meer mogelijk was en het team op moest geven.
Ondanks dit probleem was het een hele mooie Hellendoornrally en kijkt het team alweer uit om op zondag 1 november te starten tijdens de Conrad Twente rally in Hengelo.

Voor de derde keer op rij werd de rally gewonnen door Dennis Kuipers uit Zenderen. Mede-achterhoeker Bernhard ten Brinke pakte de tweede plaats en Hans Weijs jr. uit Elst werd derde.

Graag wil het team Harm Takke tweewielers, Autoservice Huls en Eurol bedanken voor de steun.