Afbeelding
Foto: PR VVV Dinxperlo

Met de Zonnebloem op slachtvisite

DINXPERLO/BREEDENBROEK - Bij de Saksische boerderij Erve Brooks in Gelselaar wordt de traditie van november slachtmaand nog steeds in ere gehouden. Sinds jaar en dag wordt hier op de derde woensdag in november een sfeervolle slachtvisite gehouden. Dit jaar vindt dat plaats op woensdag 18 november. Gasten van de Zonnebloem kunnen er naar toe.

Hierbij kunnen bezoekers zien hoe vroeger een geslacht varken werd verwerkt. Er hangt dan ook een echte 'pogge an de leare' ((varken aan de ladder; red.) en men kan de slager aan het werk zien. Bovendien kan er worden geproefd van de bijzondere producten die de slager en Erve Brooks bereiden.

Bij de slacht van een varken werd er maar weinig weggegooid. De pootjes en de staart van het varken waren belangrijke ingrediënten voor een stevige pan erwtensoep (snert). Het kopvlees werd gebruikt om hoofdkaas van te maken, bloed was voor bloedworst. En wie kent niet balkenbrij, leverworst en in geweckt vlees? Wie dat wil, kan bijvoorbeeld balkenbrij en zwoerdrolletjes kopen.

Er wordt met 2 bussen gereisd waarvan 1 bus met lift. Zo kunnen ook rolstoelgebonden personen mee. Vertrek is om 13.00 uur uit Dinxperlo. De bezoekers worden in Gelselaar ontvangen met koffie/thee en eigengemaakt appelgebak. Aan het eind van de middag is er een heerlijk maaltijd, passend bij deze dag. Om ongeveer 20.00 uur is men weer terug in Dinxperlo. Kosten voor deze dag zijn €15,00 per persoon.


Inlichtingen en opgave: Willy te Beest-Meinen, tel. 0543-539792


Herfstwandeltocht

DINXPERLO - Zondag 25 oktober houdt VVV Dinxperlo een herfstwandeltocht. Het start- en eindpunt is bij café Bruggink, Caspersstraat 2, in De Heurne.

De route loopt over mooie weggetjes, paden en slootwallen in de omgeving van De Heurne en Breedenbroek. De wandelaars komen over enkele privéterreinen, die alleen voor deze tocht toegankelijk zijn. De organisatoren van de tocht zijn blij dat de eigenaren hiervoor toestemming hebben verleend.
Bezoekers kunnen genieten van vergezichten en de houtwallen in mooie herfsttinten. Mits goed aangelijnd mogen honden mee. Onderweg is er een pauzeplek. Hier is drinken te koop en is er mogelijkheid voor toiletbezoek. Aan het eind van de wandeling wordt een stevige wintersoep geserveerd.

De wandelaars kunnen kiezen uit 3 afstanden: 8, 12 en 17 kilometer.
De kosten zijn € 6,-- inclusief soep.
Er kan gestart worden tussen 9.30 tot 12.30 uur bij café Bruggink. Voor informatie: VVV Dinxperlo Tel. 0315-642050.


Feest bij Ropes &
Running

Vervolg van de voorpagina

Wilma: "Bij survival vervagen rangen en standen. Iedereen trekt een sportshirt aan en kruipt door dezelfde modder, of je nu schooljuf, boer of rechercheur bent!"

Wethouder Erik Luiten, ook lid van R&R, sprak nog een paar woorden, hij feliciteerde R&R met het tienjarig bestaan en overhandigde Yvonne Reusen een envelop met inhoud namens de gemeente Aalten.
Yvonne verzocht om een groot applaus voor de sponsoren, commissies en de vrijwilligers. Het programma werd voortgezet onder ideale weersomstandigheden.


Sv Dinxperlo wint

DINXPERLO - Een spectaculaire eerste helft tussen SV Dinxperlo en Rekken betekende reclame voor het amateurvoetbal in de vierde klasse. Beide ploegen speelden volop de aanval. De uitslag werd 4-3. Doelpuntenmakers voor sv Dinxperlo waren Davey Lichtenberg (2x) , Danny Maurick en Kevin Radstaak. Twee ploegen die normaliter hoge ogen gaan gooien in deze klasse.

Afbeelding