Het organisatieteam van de naschoolse activiteiten. Foto: Karin Stronks

Naschoolse activiteiten weer van start

DINXPERLO - Na de herfstvakantie gaan de naschoolse activiteiten weer beginnen. Een vijfkoppig enthousiast team zorgt voor een aantrekkelijk programma waar alle basisschoolkinderen uit Dinxperlo aan mee kunnen doen.

Door Karin Stronks

De organisatiecommissie bestaat uit vertegenwoordigers van Figulus Welzijn, kinderopvang De Zonnekinderen en CBS De Bosmark, zij werken nauw samen met het verenigingsleven van Dinxperlo. De activiteiten worden gehouden in blokken van drie weken. Het zijn activiteiten die aansluiten bij de pijlers van De Zonnekinderen: Natuur en Avontuur, Sport en Cultuur en Multimedia. Na drie weken activiteiten zijn er drie weken 'rust'. De naschoolse activiteiten lopen door tot de zomervakantie van 2016.

Toneel en bubbekbal
Op woensdag 28 oktober gaan de naschoolse activiteiten van start met een toneeluurtje. Vrijdag 30 oktober zijn de kinderen welkom bij Bubbelbal. Alle activiteiten worden gehouden van 16.00 tot 17.00 uur, Bubbelbal begint een half uur eerder en duurt tot 17.30 uur. Jan Willem Willemsen, sportcoach van De Zonnekinderen, legt uit: "Vorig schooljaar hebben we voor het eerst de naschoolse activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen net zoals vorig seizoen een strippenkaart kopen voor € 6,- euro, hiermee kunnen ze zes keer meedoen met een activiteit. De keuze is groot, kinderen kunnen zelf bepalen waar ze graag aan mee willen doen. Er komen lijsten op scholen te hangen voor een blok van drie weken waar precies opstaat wat er waar wordt gehouden. De locatie is telkens anders, ook buiten in het bos, in de sporthal of op een voetbalveld. Vorig jaar zijn we ook een keer wezen vissen onder leiding van twee actieve vrijwilligers. Hartstikke leuk!"

De naschoolse activiteiten zijn zeer divers. Carissa Dieker, pedagogisch medewerker van De Zonnekinderen zegt: "Kinderen zullen zich opgeven voor activiteiten die ze kennen maar zij kunnen natuurlijk ook eens iets nieuws proberen. Dinxperlose verenigingen zetten vrijwilligers in om de jeugd kennis te laten maken met hun club. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!" Niet alleen sport en spel komen aan bod bij de naschoolse activiteiten, ook creatieve uurtjes staan op het programma zoals herfststukjes knutselen of tassen en kleding maken. Ook aan sociale aspecten wordt gedacht. "We zijn van plan om in december kerststukjes te gaan maken voor ouderen en we gaan een spelletjesmiddag of gym bij Careaz Dr Jenny organiseren. Leuk voor jong en oud", legt Petra van Eldik, leerkracht bij De Bosmark uit.

Klassenoudsten
Binnenkort worden in de groepen klassenoudsten gekozen. Marsha Overgoor, onderwijsassistent bij De Bosmark: "Eerst gaan wij als team met de klassenvertegenwoordigers in gesprek tijdens een lunch. De klassenvertegenwoordigers gaan in hun groep de naschoolse activiteiten promoten en verslag doen van een activiteit. Ook maken ze foto's en een artikel voor op Facebook. Per klas kunnen ook nieuwe voorstellen worden gedaan voor een programma, klassenoudsten spelen ideeën aan ons door. Als afsluiting gaan we met het team en de klassenoudsten een ijsje eten!"

Strippenkaart
"Aanmelden voor een activiteit is altijd nodig. Bij Figulus Welzijn en IKC De Bosmark zijn de strippenkaarten te koop en daar kunnen kinderen zich aanmelden voor een activiteit. Tijdens de inloopavond van 15 oktober in de Kinderboekenweek zijn strippenkaarten voor slechts € 5,- euro te koop bij IKC De Bosmark. We hopen er met z'n allen weer een mooi activiteitenseizoen van te maken! Wij hebben er in elk geval veel zin in", aldus een enthousiaste Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn.

Goede ronde FC Dinxperlo

DINXPERLO - Op vrijdag 9 oktober kwamen vijf van de zes teams van FC Dinxperlo in actie. FCD 1, 2 en 4 speelden een thuiswedstrijd in De Eurohal, terwijl FCD 3 en 5 een uitwedstrijd speelden.

FCD 1 ontmoette ZVL 1 uit Zevenaar en won met slechts 1-0, een zeer ongebruikelijke uitslag in het zaalvoetbal. FCD 1 liet vele grote kansen onbenut. FCD verdedigde echter sterk en de keren dat ZVL tot een schot kwam, stond doelman Steven Nieuwboer op zijn post. Hierdoor werd Timo Kleinhesselink met zijn doelpunt vroeg in de wedstrijd matchwinner. FCD 2 speelde tegen oude bekende De Waggel 1 uit Gendringen. Vanavond kende FCD 2 opvallend weinig moeite met de gasten. Al in de eerste helft bouwden de Dinxperloers aan een veilige marge, met een 6-2 ruststand tot gevolg. In de tweede helft werd deze voorsprong gestaag uitgebouwd. De eindstand van deze doelpuntrijke wedstrijd was 11-5. Hierna was het de beurt aan FCD 4, dat nog op zoek is naar de eerste punten in deze competitie. Tegenstander was één van de koplopers in deze klasse, Velocitas 2 uit Vorden. De ruststand van 1-2 viel nog wel mee, maar in de tweede helft kwam de wedstrijd helemaal los. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en kwamen om de beurt op voorsprong. FCD 4 leek wederom te gaan verliezen, toen het met nog anderhalve minuut te spelen 6-7 stond. Het slotoffensief van de Dinxperloers leverde echter twee doelpunten op. In de allerlaatste seconden van deze spannende wedstrijd wist Velocitas uit een corner toch nog langszij te komen: 8-8. Een terechte uitslag voor een fantastische wedstrijd die volledig gelijk op ging.
FCD 3 speelde een gemeentederby in Aalten tegen AZSV 1. FCD was de bovenliggende partij, maar hield de thuisploeg in leven door na te laten de wedstrijd in het slot te gooien. FCD scoorde in de tweede helft echter de 2-3 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. FCD 5 ten slotte behaalde de grootste overwinning van allemaal op bezoek bij Gonemo 4 in Winterswijk. In een zeer eenzijdige wedstrijd werd het maar liefst 2-11.