Foto:  Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Saksenheerd viert nieuwe blokhut

BREEDENBROEK - Zaterdag 31 oktober was er bij het nieuwe clubhuis van Scouting Saksenheerd een open dag. Zo kon iedereen een rondleiding krijgen in het compleet nieuwe clubhuis en kennismaken met de verschillende speltakken, wat tal van positieve reacties opleverde.

Er waren tal van activiteiten voor jong en oud. Kinderen konden schommelen op een gepionierde familieschommel, broodjes bakken boven het vuur, klimmen op een indianenbrug, et cetera.

Nieuwe groep voor 5- tot 7-jarigen

Daarnaast konden de kijkers een indruk krijgen van een typische scoutingmiddag bij de welpen, zoals de scouts van 7 tot en met 11 jaar worden genoemd.

De middag was deze keer extra feestelijk omdat er zes nieuwe leden geïnstalleerd werden.

Ook werd er deze dag bekend gemaakt dat er een nieuwe speltak wordt opgezet bij Scouting Saksenheerd: de bevers, voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar oud.
Hoewel de vereniging zich het gebouw al helemaal eigen heeft gemaakt en men zich er al helemaal thuis voelt, moet er nog het een en ander gebeuren voordat het helemaal af is.
Zo moet er rondom het gebouw nog bestraat en aangeplant worden.
Daarvoor mocht Scouting Saksenheerd op deze open dag al diverse giften ontvangen, waarvoor voorzitter Tonnie Jansen namens de scouts de hartelijke dank uitsprak.