De fietsstraat in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
De fietsstraat in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Fietsstraat in Dinxperlo wordt verbeterd

DINXPERLO - De fietsstraat in Dinxperlo, de route door het dorp waarop de fietsers altijd voorrang hebben en de automobilisten eens een keer niet het allerbelangrijkste zijn, wordt aangepast. Dit is het resultaat van de evaluatie uit 2014. Objectief gezien bleek de verkeersveiligheid van de fietsstraat voldoende, maar toch hadden diverse gebruikers een gevoel van onveiligheid. Dit heeft geleid tot een uitvoeringsprogramma dat dit gevoel moet wegnemen en waardoor deze fietsroute aantrekkelijker moet worden. Daarnaast wordt de fietsenstalling bij het Willem van Oranjeplein uitgebreid van 30 naar ongeveer 100. Voor deze aanpassingen wordt zo'n 75.000 euro ter beschikking gesteld.

Door Bernhard Harfsterkamp

De fietsstraat is tussen 2010 en 2012 gerealiseerd. Om de veiligheid te evalueren is een enquête uitgevoerd, waarvoor alle direct aanwonenden en belanghebbende partijen zijn aangeschreven. De gemeente ontving daarna 138 volledig ingevulde enquêtes terug. Daaruit bleek, dat hoewel er geen ongevallen voor het traject geregistreerd waren, de gebruikers de veiligheid van de route matig tot slecht vonden. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen. Het gaat daarbij onder andere om het aanbrengen van extra snelheidsremmende maatregelen zoals drempels en wegversmallingen, want de fietsers hadden regelmatig de indruk dat de auto's er te snel reden. Daarnaast worden wegprofielen en kruisingen aangepast. Een aantal maatregelen wordt direct uitgevoerd. Andere worden later meegenomen tijdens het regulier onderhoud.

Grotere stalling
De fietsenstalling bij het Willem van Oranjeplein is bedoeld om het fietsgebruik te stimuleren. De capaciteit bleek echter te klein. Er wordt nu gekozen voor een uitbreiding, waarbij de fietsen dubbellaags "geparkeerd" kunnen worden. Dit kan gerealiseerd worden binnen de huidige stalling waardoor er zo'n 100 fietsen gestald kunnen worden. Een kleine uitbreiding naar 106 is daarna ook nog mogelijk, maar de verwachting is dat deze eerste uitbreiding voldoende zal zijn.