Xplan. Foto: Guido Pelgrim
Xplan. Foto: Guido Pelgrim Foto: Guido Pelgrim

Xplain in eetcafé DownTown

DINXPERLO - Na het succes van DownTown Rock heeft Iwan ten Broeke van eetcafé Downtown in Dinxperlo de smaak te pakken. Hij heeft enthousiaste plannen. Als het aan Iwan ligt wil hij structureel iets muzikaals gaan organiseren .Op 21 november zal er weer muzikaal talent op de planken staan. Ditmaal is de keuze gevallen op de formatie Xplain, bestaande uit Arthur ter Voert en Roel Geerts.

Door Waltraud Wensink

Iwan: "Ik werd enthousiast door het succes van Downtown Rock en zou graag zien dat er in Dinxperlo meer te beleven valt. Ik wil proberen om structureel iets muzikaals te gaan organiseren in Downown. In eerste instantie is het plan om dat iedere zes weken te gaan doen. Er is geen sprake van een bepaald genre. Het hoeft niet perse rock te zijn, het mag ook Nederlandstalig of iets anders zijn. Eigenlijk zo veel mogelijk diversiteit. Bands die iets met Dinxperlo hebben genieten wel een lichte voorkeur maar ik sta zeker open voor andere ideeën. Alles is welkom op muzikaal gebied. Dus mocht je ideeën hebben dan zijn die meer dan welkom. Je mag ook gerust op eigen initiatief contact opnemen of een demo met biografie sturen. Downtown Rock staat voor volgend jaar alweer gepland op de derde zaterdag van september. En op 4 juni hebben we ook een open air in de planning staan."

Xplain
Op 21 november is de beurt aan Xplain. Ook hier zien we weer een stukje connectie met Dinxperlo. Xplain is een tweemansband met de nodige muzikale ervaring .Het zijn zeker geen onbekende namen in de muziekwereld. Xplain bestaat uit Roel Geerts (leadzanger en gitarist John Mayer Tribute Band) en Arthur ter Voert (ex-leadzanger en toetsenist van Hike en momenteel te zien in The Voice of Holland. Xplain richt zich op de invulling van de meest uiteenlopende feesten en evenementen.

Ook in het café zal Xplain zeker goed tot zijn recht komen."Het optreden van Xplain is in het café zelf maar ook zal er een stuk van de veranda bij aangetrokken worden", zegt Iwan.

The Voice of Holland
Arthur ter Voert ,van Xplain is "The Blind Auditions " goed doorgekomen bij het programma The Voice of Holland. Hij heeft gekozen voor coach Sanne Hans en gaat nu de battle in.
Hoe dat gaat is te zien op vrijdag 13 november bij RTL 4 om 20:30 uur.

Kaartverkoop
Voor toegangskaarten voor het optreden van Xplain kan men terecht in Eetcafe Downtown. De toegangskaarten kosten 5 euro en de aanvang is 21:00 uur.


Herfst en winter in Kulturhus Lintelo

LINTELO - De activiteitencommissie van Kulturhus Lintelo heeft een afwisselend najaarsprogramma samengesteld. In en rondom Kulturhus Lintelo is van alles te beleven. Een absolute aanrader is een optreden van het landelijk bekende trio Enge Buren. Een unieke, bizarre, grappige en scherpzinnige groep van mannen die in geen enkel hokje te plaatsen zijn.

Door Karin Stronks

Enge Buren verzorgt een avondvullend programma op zaterdag 21 november. Op 28 november staat de wijn- en spijsavond op het programma. Deze avond staat in het teken van een gemoedelijk samenzijn onder het genot van goede wijnen en lekkere bijpassende hapjes. De herfstmarkt wordt op zaterdag 7 november gehouden. Van bessenbinder tot kastanjepoffer, van vogeltaart tot insectenhotel en informatie over 50 soorten appels, het is allemaal te zien en te beleven in en rondom Kulturhus Lintelo.

Enge Buren
"Enge Buren is echt nergens mee te vergelijken. Ze zijn bijzonder goed en steken muzikaal overal de draak mee. Ik heb ze al eens bezig gezien, echt geweldig. Je moet het gewoon zien. Alle drie zijn ze multi-instrumentaal en ze bieden een zeer afwisselend programma. Ze zijn enthousiast, energiek en bezorgen het publiek een fantastische avond. Ik zeg: kom het beleven hier in Lintelo", aldus een enthousiaste Geerd Houwers van de activiteitencommissie.

De voorstelling van Enge Buren heet 'Ruk'. Op hilarische wijze onderzoeken de drie Enge Buren of er overeenkomsten zijn tussen mannen- en vrouwenmuziek. Of begrijpen zij geen ruk van elkaars voorliefde voor muziek? Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 18,50 via het Grand Café van het Kulturhus in Lintelo op maandag tot en met vrijdag vanaf 19.00 uur. Aan de zaal kost een kaartje € 21,-; koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

Herfstmarkt
Op zaterdag 7 november wordt de herfstmarkt gehouden bij Kulturhus Lintelo. Er is van alles te zien en te proeven, ruim dertig standhouders presenteren zich op de herfstmarkt.

Josje Harbers vertelt: "Leuk is dat Johan Hengeveld komt met zo'n vijftig verschillende soorten appels. Hij kan er van alles over vertellen. Mensen die thuis een appel- of perenboom hebben staan en niet weten wat voor soort het is mogen vier of vijf rijpe exemplaren meebrengen, Johan kan dan wellicht de soort bepalen. Verder is Thea Onnink hier met haar unieke streektaalwenskaarten, Tjitske Westerveld laat zien wat voor moois je kunt maken van mos, paddenstoelen en andere herfstattributen, kortom we hebben een mooi divers programma samengesteld!"

Scholieren van CBS De Klimop hebben een pompoenplantje gekregen om op te kweken. Zij laten het resultaat zien op de herfstmarkt. Kinderen kunnen schilderen, een vogelhuisje versieren en creatief bezig zijn met foamklei. Van 10.00 tot 16.00 uur is de herfstmarkt te bezoeken, de entree bedraagt € 2,-.

Wijn- en spijsavond
Zaterdag 28 november staat de wijn- en spijsavond op het programma. Hart Schriemer van Goedglaswijn.nl verzorgt samen met het keukenteam van het Kulturhus een avondvullend programma over wijnen en lekkere hapjes.

Hart Schriemer legt uit: "We laten zien welke spijzen er bij welke wijnen passen. Wat voor wijn drink je bij scherp gekruid eten? En wat drink je bij vis of kip? Onze avond begint met een mousserend wijntje. We presenteren acht Italiaanse of Franse wijnen, de keukenbrigade zorgt voor de bijpassende hapjes. De bedoeling is om in een gemoedelijke en ontspannen sfeer te genieten van het eten en de wijn." Voor deze avond is aanmelden noodzakelijk, de kosten bedragen € 21,- euro, all in. Opgeven kan via Kulturhus of goedglaswijn.nl.

Agenda
Voor de jeugd wordt een Pietenmiddag gehouden, elke maand staat een kaart- en spelmiddag gepland en is er voor 55-plussers de maaltijd 'Schoef 's an'. In december kunnen liefhebbers bloemschikken voor de kerst en er is een workshop Brig's sieraden maken.

Op 28 december staat de midwinterwandeltocht op het programma.

Meer informatie is te vinden op de website van het Kukturhus: www.kulturhuslintelo.nl