De seniorenbiljarters van Vriendenkring zijn op diverse middagen te vinden in het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel
De seniorenbiljarters van Vriendenkring zijn op diverse middagen te vinden in het Kulturhus. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Vriendenkring zoekt nieuwe (senioren) vrienden

DINXPERLO - Seniorenbiljartvereniging Vriendenkring uit Dinxperlo is op zoek naar nieuwe leden. De vereniging is opgericht op 12 september 1882. Momenteel bestaat de groep uit 16 personen, terwijl minimaal 20 wenselijk is. Theo Rijks (voorzitter) en Herman Sellink zitten samen aan de keukentafel en vertellen waarom mensen juist bij hun club zouden moeten aansluiten.

Door Waltraud Wensink

Rijks: "Toen ik lid wilde worden van biljartvereniging Vriendenkring kwam ik eerst op een wachtlijst. Toen waren er nog genoeg mensen."

"Dat was ook bij mij het geval maar door de jaren heen zijn er veel mensen weggevallen om verschillende redenen. Het gevolg is dat we op dit moment dus nog maar 16 leden hebben", vult Sellink aan. "Om fijn competitie te kunnen spelen hebben we minimaal 20 personen nodig, maar het lastig om leden te werven. We kunnen goed merken dat er bij Dr. Jenny en De Molenhof ook een biljarttafel staat. Veel mensen besluiten dan om daar een potje te biljarten. Begrijpelijk maar wel jammer voor ons", zegt Rijks. Sellink: "Daarbij komt natuurlijk ook het feit kijken dat we een seniorenteam zijn en de leeftijd en gezondheid gaat dan wel eens parten spelen. Dat hebben we niet altijd in de hand."

Competitie
De biljarters van Vriendenkring maken drie dagen in de week van 13:00 uur tot 16:30 uur gebruik van het Kulturhus om te biljarten. "De maandagmiddag is als het ware een trainingsmiddag. Op de dinsdagmiddag en woensdagmiddag dagen spelen we een onderlinge competitie. Als je alleen op de maandagmiddag af en toe wilt komen biljarten maar geen competitie wilt spelen, dan kan dat ook. Je wordt dan lid voor een jaar en dan kun je voor 4 euro per keer komen biljarten", zegt Rijks. "We spelen nu competitie van 8 tegen 8, maar zouden graag weer 10 tegen 10 willen spelen", zegt Sellink. "Competitie spelen we eigenlijk het hele jaar door van januari tot december".

Eisen
"Er worden geen zware eisen aan nieuwe leden gesteld, maar het is wel handig als je nog kunt schrijven en tellen", zegt Rijks lachend. "En dan nog tel ik het 's avonds wel eens na, want er zitten nog wel eens foutjes in, maar dat is niet erg", vult Sellink aan. "Verder is het natuurlijk mooi dat je de leeftijd vanaf ongeveer 60 hebt. Gepensioneerd of om wat voor reden dan ook niet meer hoeft te werken. Momenteel is onze jongste speler 63 jaar en de oudste speler 80 jaar. We spelen namelijk in de middagen en dan moet je dus wel vrij hebben", zegt Rijks. "En als je niet zo vlot meer bent, ook niet erg", zegt Rijks, "peperkorrels hebben we altijd bij ons!"

Gezelligheid
Maar wat heeft Vriendenkring te bieden aan de seniorenbiljarters? Rijks: "In ieder geval een hele hoop gezelligheid. We zijn en hele leuke groep mensen en kunnen het goed met elkaar vinden. Er valt nooit een ongetogen woord en plezier en ontspanning staat voorop bij ons."

Sellink: "Natuurlijk willen we onderling ook wel graag winnen, maar dat is zeker niet het belangrijkste. Het is ook fijn om onder de mensen te komen en anderen te ontmoeten. Het is altijd ontzettend gemoedelijk en je bent van de straat. We hebben nooit trammelant en kunnen geweldig 'ouwehoeren'", zegt Rijks lachend.

"Daarnaast proberen we jaarlijks iets leuks samen met de leden te organiseren .Dan mogen ook de partners mee als compensatie voor al die middagen dat we weg zijn", lacht Sellink. Voor meer informatie over Senioren biljartvereniging Dinxperlo Vriendenkring kan men bellen met Theo Rijks, 0315-653931 of met Herman Sellink, 06-57613998. Mailen mag natuurlijk ook naar: herman.sellink@kpnmail.nl.


Dinxperlo pakt eerste periodetitel

DINXPERLO - In een matige wedstrijd won Dinxperlo uiteindelijk verdiend van KSV. Een snel doelpunt van Bolwerk bracht niet de rust in het elftal. KSV kon het eerste kwartier de bal amper in het veld houden maar was het laatste deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Massop moest twee keer redding brengen op schoten van de fanatieke rechtshalf van KSV. Ook een scrimmage uit een corner leverde geen tegendoelpunten op waardoor Dinxperlo met een voorsprong de rust in ging.

Trainer Grotenhuis hamerde op een betere tweede helft, maar daarvoor was de passing ook in het eerste deel te onnauwkeurig. Toch kon KSV amper meer gevaarlijk worden.

Halverwege de tweede helft kwam in ieder geval uit Ruurlo het bericht dat de wedstrijd tegen onze concurrent voor de periode Reünie 3-3 was geëindigd waardoor de periode al voor SV Dinxperlo was. Kort na dit bericht besliste invaller Nieuwenhuis het duel na een prachtige steekpass van Spoor. Alleen voor de keeper bleef hij rustig en schoof hij de bal in de verre hoek.

De wedstrijd was gespeeld en Dinxperlo had het laatste kwartier nog verder weg kunnen lopen bij KSV. Spoor en Bulsink misten en Kaastra schoot nog een vrije trap op de lat.

Dinxperlo behaalde met deze zege op eigen kracht de eerste periode en zag ook nog de concurrentie punten verliezen. Rekken staat nu tweede op vier punten, Reünie en Marienveld op vijf.

Een goed weekend voor de gruunen dat volgende week thuis speelt tegen Vios uit Beltrum. Dan kan de ploeg voor de 30ste keer ongeslagen blijven. In ieder geval moet de ploeg een compliment krijgen voor deze reeks ongeslagen wedstrijden die voortgezet wordt in een hogere klasse.