Engbergen in Lichterlaaie. Foto: PR
Engbergen in Lichterlaaie. Foto: PR Foto: PR Engbergen

Natuurgebied Engbergen in Lichterlaaie

VOORST - Vrijdag 13 en zaterdag 14 november vindt er in het natuurgebied Engbergen nabij Gendringen na de zeer succesvolle eerste nu de tweede editie van de Winterfair 'Engbergen in Lichterlaaie' plaats. Beide avonden van 17 tot 22 uur.

De organisatie is er in geslaagd, ondanks het gemis aan gemeentelijke subsidie, de fair rond te krijgen. Gerard Klaassen meldt namens de organisatie: "Dit gemis aan financiële steun van onze gemeente hebben wij als zeer pijnlijk ervaren. Vooral, omdat het promoten van hun natuurgebied een van onze doelstellingen is. Je zou dan steun verwachten! Na een flinke lobby is het gelukt veel vrienden enthousiast te krijgen. Het lokale bedrijfsleven zorgde voor de benodigde gelden en materialen. Zij deelden wel ons enthousiasme."
De organisatoren bieden de bezoekers een wandeling van twee kilometer in een sfeervol verlicht bos, waarbij natuur, cultuur, sport en recreatie centraal staan.
Klaassen: "Verwacht geen markt, braderie of kermis, dat is niet onze intentie. Genieten en elkaar ontmoeten, dat kunt u op onze fair. Wij zorgen voor de sfeer en wij vragen van de deelnemers hier een aanvulling op te zijn. Verkopen mag, maar moet niet het hoofddoel zijn. Wij vragen de deelnemers om op een bijzondere manier te laten zien wat ze in huis hebben."
Het organisatiecomité doet haar werk onder de paraplu van de Stichting Openluchttheater Engbergen. Alles gebeurt door vrijwilligers en is zonder winstoogmerk.

Aan de fair neemt een grote variëteit van ruim vijftig ondernemers, stichtingen en verenigingen deel. De dames van voetbalvereniging Gendringen voorzien de bezoekers van de nodige informatie en vragen aandacht voor 'KNOR'. Juut & Co verandert de jongste bezoekers in dwaallichtjes. Ook zullen ze verwend worden met chocolademelk, popcorn en suikerspin. De Oude IJssel zal er weer spetterend uitzien. Het wilgenlaantje wordt romantisch verlicht en het weiland aan de linkerkant zal iedereen verbazen, zo denkt het comité. De driesprong met de Bosweg zal een beroep doen op ieders sportief vermogen. De 'Tuutenman' staat klaar met een hapje. Bij het restaurant is een gezellig muziekje. Het gebied tussen restaurant en openluchttheater wordt bezet door een twintigtal ondernemers, zij tonen van alles: van houtdecoratie tot sieraden, van bike-sensatie tot kleden van bont en van hekwerken tot goede doel. Het openluchttheater is tijdens de fair omgebouwd tot horecaplein. In het gebouw is natuurvoorlichting en wildproeven en het OLT presenteert er het programma van 2016. Na het verlaten van het theater treft de bezoeker houtsnijkunst, een lekker soepje bij de Toektoek en tussen dit alles door kunt men genieten van veel lichteffecten.
De ingang is aan de Ulftseweg bij de Kinderboerderij Engbergen. Daar is ook de fietsenstalling.

Klaassen: "De Stichting Openluchttheater Engbergen wil er zijn voor iedereen. Het theater is gebouwd door onze gemeenschap, is dus van ons allen. Het natuurgebied is eveneens van ons allen. Wij moeten er dus ook allen van genieten. Gastvrijheid is hierbij van groot belang en dus vragen we geen entreegeld. Maar het organisatiecomité wil jaarlijks verbeteren. Dit kan niet zonder financiën, vandaar dat de dames van de voetbalvereniging worden vergezeld door 'KNOR', ons spaarvarken. Uw vrije gift wordt door ons zeer gewaardeerd en stimuleert ons bij een verdere ontwikkeling van de fair."