De electrocar, met de vertegenwoordigers van de organisaties die zich ervoor inzetten. Foto: Frank Vinkenvleugel
De electrocar, met de vertegenwoordigers van de organisaties die zich ervoor inzetten. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

'Kom d'r es uut' met de electrocar

Voor ouderen en mensen met een beperking

Door Karin Stronks

DINXPERLO - Zes instanties hebben de handen ineen geslagen en samen het mooie project 'Kom d'r es uut' op touw gezet. Het project omvat de aanschaf van minimaal één electrocar voor de Dinxperlose gemeenschap. Gestreefd wordt om twee exemplaren mogelijk te maken.

De actie is zo goed ontvangen dat de eerste electrocar inmiddels is besteld. Daarom is 'Kom d'r es uut' naarstig op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om ouderen of mensen met een beperking uit Dinxperlo en omgeving te vervoeren. Daarnaast blijven de zes instanties met hulp van vrijwilligers op zoek naar donateurs om een tweede electrocar te realiseren.

Behoefte
"We zijn al lang aan het brainstormen over de aanschaf van minimaal één electrocar voor de Dinxperlose gemeenschap. Inge te Winkel, tot voor kort regiomanager van Careaz dr Jenny, kwam op het idee. De laatste maanden is het echt concreet geworden. Bij Marga Klompé in Aalten hebben we gezien dat het vervoermiddel in een behoefte voorziet. De electrocar is gemakkelijk in het gebruik, heeft een hoge instap wat voor de doelgroep natuurlijk erg fijn is en hij mag overal rijden, op de stoep, op het fietspad en op straat. De maximale toegestane snelheid is 45 km per uur. Hier in Dinxperlo hebben we vastgesteld dat er voldoende activiteiten zijn voor ouderen en mensen met een beperking, het vervoer is echter niet toereikend."


Vervolg op pagina 9


Kerstmarkt indoor
bij woonzorg centrum Dr Jenny

DINXPERLO - Ook dit jaar houdt de Stichting Vrienden van Dr.Jenny een kerstmarkt indoor.

Van de opbrengst van deze markt kan iets extra's gekocht worden voor de bewoners van het woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny.

Deze indoor kerstmarkt is op zaterdag 12 december tussen 10 en 14 uur.

Er worden allerlei producten verkocht in kerstsfeer, van decoraties en kerststukjes tot lekkernijen en kleine presentjes.

De markt vindt plaats in de hal en de Oranjerie van Dr. Jenny aan de Veensgracht 1 in Dinxperlo. Iedereen is van harte welkom.