Foto: Verena Winter
Foto: Verena Winter Foto: Verena Winter

Workshop vilten op Mooie
Dingen Dag

SUDERWICK - De vijfde Mooie Dingen Dag op zaterdag 12 december bij het GrenzBlickAtelier aan het Hahnenpatt 15a in Suderwick staat in het teken van actief meedoen. Dit jaarlijkse evenement heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen op de kalender van het GrenzBlickAtelier én van de vele bezoekers. Er is een diversiteit aan werken van Nederlandse en Duitse kunstenaars en ontwerpers uitgestald. De 'Mooie Dingen Dag duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Door Iris Jansen

Verena Winter van GrenzBlickAtelier vertelt over het plan voor deze dag: "Bij een kopje thee of koffie kan je heerlijk een middagje wegdromen, je verbazen en nieuwe dingen ontdekken. Voor wie dat wil zijn er vier workshops waar men zich voor kan inschrijven, vandaar dit jaar de toevoeging 'Actief'. Ook voor kinderen - vanaf vijf jaar - bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met het vilten. De workshops worden gegeven door Loes van Gelderen en Nadine Brauns, moeder en dochter uit Doetinchem, die hun viltkunst en haakwerk ook exposeren. De kosten voor de kinderworkshop zijn € 7,50 en voor volwassenen vanaf € 15,00 afhankelijk van de duur van de workshop. Ik raad wel aan om tevoren te reserveren."

Jörg Stuttmann, een kunstenaar uit het Duitse Augsburg, is aanwezig met zijn minutieus beschilderde stenen. Katja von den Benken, kunstenares uit Bocholt toont met haar vrolijk beschilderde en handgemaakte kopjes. Monique Klaassen uit Dinxperlo toont haar kleine schilderijen en gebreid wolwerk. Voor de eerste keer neemt Mirjam Welling uit Doetinchem met haar handgemaakte sieraden deel. Ook zijn er energie-sieraden van de Duitse Sonja Hüls te zien. Van de in 2011 overleden Haagse kunstenares Suzanne van Eeden worden kleurige aquarellen en handgeknoopte tapijtjes tentoongesteld.
Zaterdag 12 december is het tevens de laatste dag dat de fototentoonstelling Sacred Grounds - Heilige Gronden van Loek van Vliet te bekijken is.


www.grenz-blick.eu; aanmelden workshops: info@grenz-blick.eu