Een archieffoto van FrozenCamp 2015. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een archieffoto van FrozenCamp 2015. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Archief - Frank Vinkenvleugel

Vriezenkamp wordt FrozenCamp

Unieke buurtactiviteit

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Op zaterdag 12 december wordt een deel van het woonerf van De Vriezenkamp voor de derde keer omgetoverd tot een kerstmarkt. Compleet met prachtig ingerichte kramen, verlichting en muziek. Op een enkele aanmelding na zit ook dit jaar de markt in kerstsfeer weer zo goed als vol. Iedereen uit Dinxperlo en omgeving is van harte welkom.

Buurtactiviteit
Henk Jan Freriks van Podesta Event Supplies is verantwoordelijk voor de organisatie en doet dit vol overgave. "Ik ben zelf een van de bewoners van de Vriezenkamp en vind dat een mooie kerstmarkt bijdraagt aan de kerstsfeer in het algemeen. Op deze manier kan je de banden onderling in de buurt wat aantrekken en ook je netwerk er bij betrekken. Het is voor de buurtbewoners al een heel spektakel van te voren. Echt voorpret en naderhand weer de lol over alle anekdotes, de napret. We kunnen met het opbouwen terugvallen op elkaar als buurt. Mensen helpen graag en het is altijd gezellig. Lekker voor je eigen deur met een echte kerstkraam, hoe uniek is dat", zegt Freriks.

Aankleding
Freriks: "Er komen mooie witte kramen met verlichting op de Frozencamp en ook de kerstman zal aanwezig zijn voor de kinderen. Verder staan er mensen met onder andere kerstkransen, zelfgemaakte chocolade lekkernijen, sieraden, geschenken, en ook de uitslag van de loterij ten bate van Stichting Milan zal op de FrozenCamp bekend gemaakt worden. Verder is er natuurlijk ook glühwein, warme chocomelk, soep en bratwurst."
Verrijking
Dat de Frozencamp dit jaar op dezelfde dag valt als Moonlight shopping ziet Freriks niet echt als een probleem. "Ik zie het meer als een verrijking. Mensen kunnen naar twee dingen op één avond gaan en zelf de keuze maken of ze eerst naar Moonlight Shopping gaan of eerst naar de FrozenCamp. Nee, het wordt niet als concurrentie gezien. het is juist mooi dat er in Dinxperlo een aantal activiteiten worden georganiseerd en ik sluit een samenwerking voor de toekomt zeker niet uit", geeft Freriks aan. "Frozencamp heeft niet écht een commercieel karakter. Het is echt een buurtactiviteit voor mensen die de kerstgedachte met anderen uit Dinxperlo willen delen."
De FrozenCamp op de Vriezenkamp is toegankelijk voor iedereen en is van 16:00 tot 22:00 uur.


Info: tel. 06-51567523