Billy Hill. Foto: Billy Hill
Billy Hill. Foto: Billy Hill Foto: PR Billy Hill

13e Sneeuwpop benefiet muziekfestival

DINXPERLO - Variërende muziek van verschillende bands en een goed doel waar al het verdiende geld naartoe gaat; dat zijn de ingrediënten voor Sneeuwpop. Voorgaande edities waren een succes, lokale en regionale bands krijgen een podium, bezoekers waren enthousiast en het opgehaalde geld komt elk jaar weer goed tot zijn recht. Reden genoeg dus om het benefiet muziekfestival dit jaar, 23 januari 2016, voor de 13e keer te organiseren.

Door Rebekka Lensink

Joost Velthorst is een van de organisatoren: "De organisatie verloopt soepel. Iedereen weet wat hij moet doen. Omdat voorgaande jaren een succes waren weten we hoe we het aan moeten pakken." Ook deze editie zal plaatsvinden in het Kulturhus van Dinxperlo. Op twee podia, in de foyer en het theater, zullen de bands elkaar afwisselen.

Bands
Samen met een ander bestuurslid is Joost de afgelopen maanden de ogen en oren van Sneeuwpop geweest. Ook ambassadeurs in Utrecht hebben gezocht naar geschikte bands. Daarnaast konden geïnteresseerde band zich via de site aanmelden. Uiteindelijk zijn er acht bands gekozen die het podium mogen betreden. Joost: "Bands vinden is niet zo moeilijk, goede bands vinden wel. Omdat we zelf beide in een band spelen weten we wel waar we naar moeten kijken. Voor Sneeuwpop hebben we vooral gekeken naar kwaliteit en diversiteit." Peanutz, Twitch, Opticks, DeanMoore, Mercy Flush, Synbell, Back on Stage en Billy Hill zijn de lokale, regionale en nationale bands die op 23 januari optreden. "De bands zijn van goede kwaliteit, spelen verschillende genres en ook veel eigen werk. Ze doen het allemaal pro deo en er zit voor iedereen wel iets bij."

Goed doel
Bij een benefiet festival hoort een goed doel. Afgelopen jaar was dat het Kulturhus van Dinxperlo. Joost: "Zij hebben het opgehaalde bedrag, van 1600 euro, onder anderen besteed aan de aanschaf van een nieuwe inrichting." Dit jaar is gekozen voor Scouting Saksenheerd Breedenbroek Dinxperlo.

Opbrengst voor Scouting Saksenheerd

Joost: "Zij hebben sinds kort een nieuw clubgebouw dat in de grondverf staat, maar voor de finishing touch is geen geld. Toen we dat hoorden vonden we het direct een goed doel. Het is lokaal waardoor ook echt zichtbaar is wat er met het geld gedaan wordt." Daarnaast zullen leden van de scouting vereniging helpen met de opbouw van het evenement: "Zo kunnen we samenwerken en is het geven en nemen."

23 januari
Sneeuwpop vindt dit jaar weer plaats in het Kulturhus van Dinxperlo. Kaarten zijn bij de ingang, aan de kant van de Maurits Prinsstraat, te koop en kosten 10 euro. "Via Facebook zijn ook een aantal winacties, maar we moeten niet te veel weggeven natuurlijk. We willen zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel." Om 20:00 uur begint de avond, een half uurtje eerder gaan de deuren open.
Wie alvast kennis wil maken met de bands kan in de week voor het festival elke dag tussen 12 en 3 luisteren naar Optimaal FM. Joost: "Wij zijn er alvast klaar voor en kijken uit naar een mooie avond met goede bands en kwalitatief goede muziek."


www.sneeuwpop.com
www.facebook.com/sneeuwpop