Foto: collectie Jan Oberink
Foto: collectie Jan Oberink Foto: Collecite Jan Oberink

Zoekplaatje van een dansles, deel 2

AALTEN - Jan Oberink uit Aalten reageerde op het zoekplaatje van de dansgroep die dansles kreeg van dansleraar Meijler uit Winterswijk.

Jan schrijft het volgende: "Onlangs week stond er een foto van dansschool Meijler bij de Societeit in jullie krant. Dat brengt me op het idee om ook een foto in te sturen van mijn 'lichting' bij dansschool Vieberink. De danslessen heb ik toen gehad bij de 'Domme Aanleg'.
Iets later werden de lessen in de nieuwe dansschool aan de Bredevoortsestraatweg Aalten gegeven. De foto dateert van het seizoen 1965/66. Uiteraard ken ik hier wat mensen van. Ook zijn er al meerdere overleden."

Wie herkent namen van mensen op deze schitterende foto uit 1965/'66? Reacties kan men sturen naar: redactie@aaltensnieuws.nl of contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Tel. 0543 - 472571.

Jan Oberink had nog meer te melden: "Succes had ik zelf later bij de AVRO danstest toen ik samen met Janny Hissink kampioen werd in de bronsklasse. Via Nederland 2 werd op 14 oktober 1966 de volgende wedstrijd met de kampioen zilver en 4 dansparen goudklasse uitgezonden.
Enkele jaren geleden heb ik nog bij 'Beeld en Geluid' in Hilversum geprobeerd om een kopie van die uitzending te krijgen maar de banden werden in die tijd weer opnieuw gebruikt want die kostten nogal een vermogen. Wel jammer. Het enige wat ik er van heb is een foto die de heer Vieberink zelf van de tv heeft gemaakt."