Bestuur van school 't Bastion werd winnaar van 'De Pompeprijs'. Foto: Leo van der Linde
Bestuur van school 't Bastion werd winnaar van 'De Pompeprijs'. Foto: Leo van der Linde

Nieuwjaarsreceptie Bredevoort: bestuur school

't Bastion wint 'De Pompeprijs'

BREDEVOORT - Zaterdag 9 januari vond tijdens de Bredevoortse Nieuwjaarsreceptie in 't Grachthuys de uitreiking van 'De Pompeprijs' plaats. Deze prijs werd uitgereikt door wethouder Erik Luiten aan het bestuur van school 't Bastion, de Stichting Interconfessioneel PC/RK Onderwijs te Bredevoort.

Al vele jaren wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie deze prijs uitgereikt aan een persoon of groep personen (vereniging, stichting etc.) die zich op een bijzondere manier inzet voor de leefbaarheid in Bredevoort. Er waren zes genomineerden: Henk en Diny Luimes voor hun werkzaamheden ten behoeve van de PKN-kerk Bredevoort, bestuur van school 't Bastion, de vrijwilligers van de tuin van St. Bernardus, familie Heinen van de Koppelkerk Bredevoort, Stichting Sint Joris Concerten en de Programmaraad inclusief werkgroepen van het Kulturhus Bredevoort.
De prijs, een replica van de stadspomp Bredevoort in brons, werd overhandigd aan één van de bestuursleden van de Stichting Interconfessioneel PC/RK Onderwijs. Het beeldje krijgt een jaar lang een plek op de school. Volgend jaar is er weer een andere persoon, vereniging of stichting die ervoor in aanmerking komt. Het is dus een soort 'wisseltrofee'. Hans de Graaf, voorzitter van Bredevoort Belang, vertelde dat het nieuwe jaar voor Bredevoort van groot belang is. Hans: "Bredevoort is genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016. Het stadje dingt mee naar de prijs van de vakjury en de publieksprijs. Voor de publieksprijs kon men al vanaf 15 december 2015 een stem uitbrengen. Er is een jury- en een publieksprijs te winnen van elk 10.000 euro. Een bedrag waar Bredevoort graag voor in aanmerking wil komen". Gedeputeerde Josan Meijers maakt de prijswinnaars van de vak- en de publieksprijs op 21 april 2016 bekend tijdens de manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit. De vakjury staat onder voorzitterschap van Jan Terlouw, oud-commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland.