Gezelligheidskoor De Aladna's. Foto: PR
Gezelligheidskoor De Aladna's. Foto: PR Foto: PR Aladna's

Meezingavond met de Aladna's

AALTEN - Gezelligheidskoor de Aladna's presenteert met trots de tweede cd, getiteld: Gezelligheid kent geen (leef)tijd. In de afgelopen periode zijn de koorleden de studio van AFM ingedoken om opnamen te maken van hun vernieuwde repertoire. De presentatie is op zaterdag 2 april in 't Noorden.

Hoewel gezelligheidskoor de Aladna's al in 2007 is opgericht, heeft het koor nog maar één cd op naam staan. Het repertoire is sinds de vorige cd vernieuwd, maar wat gebleven is, en dat is belangrijk voor de koorleden van de Aladna's, dat is de variatie in de liedjes. Ze zingen écht van alles. Slagers, gospels, chansons, levensliederen, easy rock en natuurlijk de Achterhoekse liedjes, sommige vertaald vanuit het Hollands, Engels of het Duits en andere voorzien van een geheel nieuwe tekst.

Het is voor de man van de techniek (Ronnie Mateman) een hele klus de juiste orkestbanden te vinden en vaak nog weer bij te werken naar de juiste toonhoogte. Iedere week wordt er flink geoefend, onder leiding van Tonny Scholten, die sinds 2012 als dirigent voor het koor staat.

Zo'n 15 tot 20 keer per jaar treedt De Aladna's op, en dan is het altijd een feestje. Steeds weer blijkt dat vooral gezelligheid hoog in het vaandel staat. Sinds enige tijd maakt het koor gebruik van een groot beeldscherm waarop de teksten mee te lezen zijn. Daardoor is er vaak geen sprake van een koor van dertig personen, maar van een zaal vol, wat het koor alleen maar leuk vindt.

Vol trots presenteert het koor nu de tweede cd, die als titel heeft Gezelligheid kent geen (leef)tijd. En die titel geeft precies het karakter van het koor weer. Op 2 april is er in zalencentrum 't Noorden in Aalten een presentatie van de liedjes die op de CD staan. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er een voorprogramma met twee jonge Aaltense talenten: Jennifer Mateman en Mitch Lodewick. De entree is € 4,-, en dat is inclusief één consumptie. De kaartjes zijn te verkrijgen bij Primera Aalten.


Geslaagde bingo voor Go4Life bij het Ambtshuis

BREDEVOORT - Vrijdagavond 19 februari vond in een overvol Ambtshuis Bredevoort een zeer geslaagde bingoavond plaats voor het goede doel: Go4Life.

Door Leo van der Linde

Team Go4Life bestaat uit Jan en Judith Willemsen en Wim en Inge Schokkin. Zij organiseerden deze avond als aanzet tot de grote actiedag op zondag 17 april. Doel is om geld binnen te halen voor de strijd tegen en de overwinning op kanker. Op vrijdagavond deden liefst 75 mensen mee aan de bingo-avond. Vele bedrijven en ondernemers uit Aalten en Bredevoort hadden een prijs gesponsord. Na de ontvangst met koffie gingen de bingoballen om 20.00 uur rollen. Er werden zes ronden gespeeld. Hiervoor kon men een setje bingokaarten kopen. Er werd enthousiast aan deze bingo deelgenomen.

Op zondag 17 april houdt het team Go4Life een grote actiedag voor het hele gezin in en rond 't Grachthuys in Bredevoort. Deze dag begint met mooie tochten rondom het stadje. Er wordt een mountainbiketocht van ongeveer 40 km georganiseerd, een fietstocht van circa 25 km en een wandeltocht van circa 10 km.

Op 17 april actiedag met sportieve activiteiten

Hiervoor kan men starten vanaf 8.30 uur vanuit 't Grachthuys aan de Kruittorenstraat Bredevoort, kosten: € 7,50. De middag wordt ook sportief ingevuld en wel met een spinningmarathon. Van 12.00 - 16.00 uur kan men zich als individu of als team (vereniging, familie vrienden, buurt) zo'n 45 minuten lang op een spinningbike in het zweet werken. De beat van de muziek en professionele spinninginstructeur zorgen ervoor dat opgeven géén optie is.
Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per persoon, en meer geven mag. Na alle sportieve prestaties kan men die dag genieten van een driegangen diner in 't Grachthuys. Kosten: € 15,- exclusief drank.
Op 2 juni gaan Jan en Judith Willemsen en Wim en Inge Schokkin de strijd met de berg Alpe d'Huez aan. Jan wil de Alpe d'Huez zes keer op de fiets beklimmen. Judith, Wim en Inge gaan wandelend de berg op. De bingo-avond was een mooie activiteit om alvast geld in te zamelen. Voor de actiedag op zondag 17 april kan men zich opgeven via: go4life@kpnmail.nl of via: tel. 0543 - 451519/451098.

De bingokaarten worden gecontroleerd. Foto: Leo van der Linde