Hans Mellendijk. Foto: PR
Hans Mellendijk. Foto: PR Foto: PR

Huishoudelijke hulp

Vervolg van de voorpagina

Voor inwoners die op dit moment hulp ontvangen van TSN, betekent dit dat zij tot uiterlijk 25 april hun huidige hulp van TSN behouden. Daarna krijgen zij hulp van een van de andere aanbieders. De drie verantwoordelijk wethouders laten weten dat zij de mensen die nu hulp krijgen van TSN tijdig te informeren wat dit voor hen betekent, bijvoorbeeld hoe hun ondersteuning straks wordt geregeld.

Werkzekerheid
Bij de afweging van de mogelijkheden hebben de gemeenten ook gekeken naar de belangen van de medewerkers van TSN. De vraag naar huishoudelijke ondersteuning blijft en daarmee ook de werkgelegenheid.De wethouders verwachten dat zeker driekwart van de medewerkers van TSN in dienst kunnen komen bij de andere zorgaanbieders. De medewerkers krijgen bij die andere zorgaanbieders ook volgens de cao betaald.De wethouders voegen daaraan toe dat het besluit om de huidige contracten te verlengen tot eind 2017 ook gunstig is voor de medewerkers.

Staatssteun
De gemeenten Aalten, Winterswijk en Oost Gelre zagen zowel juridische als principiële en financiële bezwaren tegen het aanbod van Stichting Familiehulp i.o.. Aanvankelijk reageerden de gemeenten positief op het aanbod van Stichting Familiehulp i.o. om de contracten in onderaanneming over te nemen. Later voegde de stichting aan dit aanbod toe dat daar wel een vergoeding tegenover zou moeten staan van de gemeenten. "Hoe goed de visie van Stichting Familiehulp i.o. ook is, deze vergoeding zou betekenen dat wij als gemeenten aan staatssteun zouden moeten doen. Dat is in dit geval niet toegestaan en belangrijker: wij vinden dit ook niet fair ten opzichte van de andere zorgaanbieders die wij gecontracteerd hebben. Bovendien hebben onze huidige aanbieders aangegeven dat zij meer dan voldoende capaciteit hebben. Dus wij hoeven nu niet naar nieuwe overeenkomsten te kijken, en zouden dat formeel ook niet eens kunnen", aldus de reactie van de drie verantwoordelijk wethouders.


Avond van Boekenweek

AALTEN - Op woensdag 16 maart om 20.30 uur geeft wethouder Henk Rijks de aftrap voor de eerste Avond van de Boekenweek. Rijks weet als geen ander hoe fijn het is om te lezen en te vertellen. De avond vindt plaats in café Schiller, Prinsenstraat 4 in Aalten. Inloop vanaf 20 uur, gratis entree; een vrijwillige bijdrage in de collectebus is welkom.

Op deze avond kan iedereen kennismaken met het jonge schrijverstalent Gerjon Gijbers. Een roepende in de woestijn, ontdekkingsreiziger, allround amateur avant la lettre, zoals Gerjon Gijsbers zichzelf omschrijft. Hij zal enkele van zijn verhalen ten gehore komen brengen. Een jonge schrijver met nu al een breed publiek, dat hem als trouwe fans volgt en bewondert. Zijn laatste boek bestaat uit verzamelde radiogollems met de titel 'Ik keek naar boven en had geen idee'.
Hans de Beukelaer is de drijvende kracht achter Uitgeverij Fagus. Hans is ook liefhebber van kunst en de persoon achter de kunst, daarover is veel te vertellen. Neem bijvoorbeeld het boek over beeldend kunstenaar Jo van Dreumel 'Le Caillou-qui-bique' een prachtig verhaal om te lezen. Over Piet te Lintum maakte hij een boek met schat aan informatie. Ook De Beukelaer is deze avond van de partij om een en ander te vertellen.

Hans Mellendijk leest voor. Tante Rikie's onmundig mooie verhalenboek is geschreven door Hans en bevat 22 hedendaagse kinderverhalen in het Achterhoeks. Ankh Gussinklo is bekend van het Aaltens Kwartierken. Zij kan routinematig achter de lessenaar klimmen en vertellen en vertellen.

Na afloop van de voordrachten is het mogelijk om boeken aan te schaffen en na te praten.


www.achterhoekskunstcafe.nl