Team De Hofnar, met op de voorgrond Frank en Nouka Wensink. Foto: Bas van der Bend
Team De Hofnar, met op de voorgrond Frank en Nouka Wensink. Foto: Bas van der Bend Foto: Bas van der Bend

'We hebben iets moois staan'

Hofnar is centrum met twee gezichten

Door Karin Stronks

AALTEN – Sinds een half jaar runt Frank Wensink met zijn vrouw Nauka en een team van zo'n twintig medewerkers evenementencentrum De Hofnar. In het begin een turbulente tijd waarin veel van Frank en zijn team werd gevergd. Het Volksfeest was de eerste 'vuurproef' van De Hofnar en bleek het eerste grote succes te zijn. Het groots opgezette programma met veel LIVE muziek en bekende artiesten trok in drie dagen totaal zo'n 8500 bezoekers naar De Hofnar. Frank Wensink zegt vol overtuiging:"We hebben iets moois staan. Nu, een half jaar na een stormachtig maar fantastisch begin, is De Hofnar een centrum met twee gezichten. Enerzijds traditioneel als verenigingsgebouw en anderzijds een bruisend centrum met supergrote en kwalitatief hoogstaande evenementen! Van allebei geniet ik volop, allebei horen ze bij De Hofnar!"

De Hofnar
Twee jaar geleden zat Frank Wensink al met het bestuur van De Pol om de tafel. Hij schreef destijds al een plan over de mogelijkheden. "Maar ik was nog volop met Malle Babbel bezig, bovendien hadden we in die tijd nog te maken met het hoofdstuk geluidsoverlast, daarom hebben we de stap toen niet genomen. Je begint niet zomaar even aan zoiets groots. Nu zijn we twee jaar verder, de 'rust' rondom Malle Babbel is teruggekeerd, we hebben de rechtszaak op het hoogste niveau gewonnen en we zijn op 1 september 2015 met het exploiteren van De Hofnar begonnen", aldus een gedreven Frank Wensink.

Evenementen
Hij vervolgt:"Het is hard werken geweest, voor ons hele team, maar we hebben inmiddels met De Hofnar iets moois neergezet. Het verenigingsleven groeit nog steeds, van de vergaderzalen wordt goed gebruik gemaakt, we zullen regelmatig grote evenementen en concerten organiseren. Zo komen op vrijdag 15 april Annie Schilder en Jan Keizer BZN herinneringen op de planken brengen en met Pasen gaan we terug in de tijd met een spectaculaire Celebrate the '90s party. Je ziet het, niet alleen de jongeren komen aan bod, ook voor iets ouder publiek bieden we een mooi programma!" Deze zomer staat er een mega zomerevenement op stapel. Frank glimlacht: "We bouwen één groot zomerspektakel buiten en binnen! Live muziek, een DJ, barbecue, overdag een braderie, grote namen. Waarschijnlijk gaat het op 26 juni gebeuren! Maar we richten nu eerst alle aandacht op 27 maart, op de '90s party."

Restylen
Er liggen plannen op tafel om De Hofnar te gaan restylen. Frank legt uit: "Het hele interieur is gedateerd en daar moeten we iets aan doen. Vooral omdat we ons ook willen richten op feesten en partijen met een diner of buffet. We kunnen niet alles in een keer aanpakken maar qua uitstraling gaat er zeker een heleboel veranderen. De kleurstelling moet anders en met de verlichting gaan we ook aan de slag. Over de vergaderruimten zijn we best tevreden maar de serrezaal, de concertzaal en de foyer willen we in een modern chique jasje steken. Omdat het –gelukkig – zo druk is moeten we het stap voor stap doen. Verlichting en kleurstelling heeft onze hoogste prioriteit. Meubilair zal iets langer moeten wachten. Maar we gaan er iets moois van maken!" Hij voegt toe:"Alles draait om sfeer, het complete plaatje. Dat geldt ook voor onze evenementen. Als de muziek goed is maar een lichtshow of fatsoenlijk geluid ontbreekt dan sla je de plank al mis. Achterover leunen is niet goed, je moet mensen blijven verbazen. We hebben nog ideeën genoeg wat dat betreft en ik ben niet zo van de automatische piloot. Ik begin net en er liggen nog veel werk en uitdagingen voor me!"


www.hofnaraalten.nl
www.facebook.com/De-Hofnar-Aalten