Rudy Veldboom in zijn rijdende winkel. Foto: Nieils Blikman.
Rudy Veldboom in zijn rijdende winkel. Foto: Nieils Blikman. Foto: Niels Blikman

Rudy Veldboom levert alle boodschappen aan huis

AALTEN - Op 1 april was het tien jaar geleden dat Rudy Veldboom de rijdende winkel overnam van zijn baas. Daarvoor al reed hij in loondienst met de rijdende winkel. "Volgens de oud-burgemeester van Aalten kom ik al wel 25 jaar langs de deuren met de rijdende winkel. En nog steeds met veel plezier!", aldus Veldboom.

Door Lydia ter Welle

En ook met succes, vervolgt hij. "Er is nog steeds behoefte aan deze service, dat merk ik nog dagelijks. Mensen weten dat ze bij mij geen stuntprijzen hoeven te verwachten, maar dat ze wel kunnen rekenen op de service van thuisgebrachte boodschappen", aldus Veldboom.
Het assortiment dat Veldboom - door veel klanten nog steeds 'de melkboer' genoemd - biedt, omvat veel meer dan alleen verse zuivelproducten. Daarnaast behoren ook de gewone kruidenierswaren - koffie, suiker, thee, fris - tot het aanbod in de winkelauto, net als verse groenten en fruit, biologische producten en dergelijke. "Maar ik lever ook bijvoorbeeld verse maaltijden, kant en klaar, die mensen in de magnetron kunnen opwarmen. Mensen kunnen die aan de hand van een bestellijst met meer dan twintig mogelijkheden bestellen. Ik bezorg ze dan aan huis. Maar ik heb ook altijd een aantal maaltijden op voorraad in de wagen."
Ook brood en gebak kan Rudy Veldboom leveren. "Als mensen dat even bestellen, zorg ik dat ze het op het gewenste moment in huis hebben. "
Service aan huis, dat is waar het succes van zijn rijdende winkel om draait. "Men noemt mij dan meestal nog wel 'de melkboer', maar het gaat soms wel wat verder. Zo kwam ik nog niet zo lang geleden bij een dame van in de tachtig om haar boodschappen even binnen af te leveren. Toen bleek dat de lamp in de keuken stuk was. Nou, ik snap best dat zo'n mevrouw niet meer op de keukentrap klimt om de lamp te vervangen. Dus dan doe ik dat even. Kleine moeite voor mij, groot plezier voor mevrouw", zo schetst Rudy Veldboom zijn betrokken werkwijze.

Rudy Veldboom hoopt nog lange tijd door te kunnen gaan met zijn rijdende winkel. En hij nodigt iedereen uit om eens een kijkje te nemen in zijn winkel. "De deur staat altijd open, dus stap gerust eens binnen in de winkelauto. Iedereen is welkom!"
Wie een bestelling wil plaatsen, kan ook terecht in de rijdende winkel, of kan even bellen met Rudy Veldboom: tel. 06-13100933.


Nieuwe woonwinkel in Aalten

Mathilde Groen opent Thils Brocanterie

Door Marcel te Brake

AALTEN/LICHTENVOORDE - Nadat Mathilde Groen uit Lichtenvoorde zes eetkamerstoelen 'gepimpt' had met krijtverf en een nieuw stofje, kreeg ze de smaak te pakken. De kasten moesten er aan geloven, en de tafel ook. Meerdere mensen reageerden hier zo positief op, dat ze eens op Facebook keek of er meer belangstelling voor was. Want duidelijk was dat ze het zelf wel heel leuk werk vond.

Dat bleek zo te zijn. De ene na de andere bestelling kwam binnen, en Thil pimpte zich suf. En alles vanuit haar huis. Tussendoor werkte ze met behulp van dochter Zoë en zoon Jay hard aan de nieuwe website.
Nadat ze een website gebouwd had, was het hek van de dam. Dochter Zoë bevestigd dat; "Overal stonden kasten, tafels en stoelen. Ik moest hink-stap-springen, als ik de tv aan wilde doen."
Ook Thil besefte dat dit zo niet kon en zocht een ruimte waar zij haar winkeltje voort kon zetten. Deze werd gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Mercatorstraat in Lichtenvoorde. Enthousiast werden er meer en meer kasten, tafels en stoelen gepimpt, en andere mooie decoratieve attributen aangekocht, en verkocht. Binnen vier maanden groeide de winkel uit z'n jasje, en moest ze op zoek naar een andere huisvesting. Het moest een winkel worden, waar ook workshops klokken maken, pimpen met krijtverf en het aanbrengen van structuren gegeven konden worden.

De keuze was dan ook zeer snel gemaakt. Onlangs opende Thils Brocanterie de deuren aan de Damstraat 1 in Aalten, schuin achter foto Garretsen.

De nieuwe zaak in Aalten. Foto: Marcel te Brake