Meifeest: onder andere oldtimers in het centrum van Aalten. Foto: PR
Meifeest: onder andere oldtimers in het centrum van Aalten. Foto: PR Foto: PR SAP Aalten

Meifeest Aalten met oldtimers en winkels open

AALTEN – Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 5 mei. Op deze dag zullen in Aalten vele oldtimers te zien zijn tijdens het jaarlijkse Meifeest. Veel winkels zijn deze dag open. Er is een lentebierproeverij op de Markt en de terrassen en rond de kerk is een vrijmarkt, met name voor kinderen, waar ze hun overtollige spulletjes kunnen verkopen.

Vele oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken van ons land en ook vanuit Duitsland, hebben zich aangemeld om te komen naar de oldtimershow. In de straten rondom de Markt staan de oldtimers opgesteld, deze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden rond 15:30 uur gepresenteerd op de Markt, waarna ze een rondrit rond Aalten kunnen gaan rijden. Oldtimer-bezitters zijn van harte welkom; het hele centrum mag worden gebruikt, dus er is ruimte genoeg. Wel even aanmelden via info@sap-aalten.nl.
Op de Markt zijn verschillende lentebieren te proeven onder het genot van muziek. Er is volop ruimte op de vrijmarkt, waar kinderen en volwassenen zich deze dag kunnen melden. Volwassenen zijn welkom, zolang de verkoop maar vanaf een kleedje gebeurt. Ook voor kinderen is er volop vertier. Naast het springkussen, kunnen ze een echte auto beschilderen en ook meedoen met het etalagespel.

Het Meifeest Aalten, op Hemelvaartsdag 5 mei, begint om 11:00 uur, de toegang is vrij en veel winkels zijn geopend.


www.meifeest-aalten.nl


Schuilhut en Oorlogscollectie 40-45 van Rien Koskamp weer te bezichtigen

AALTEN - De particuliere oorlogsverzameling en het nagebouwde schuilhol zijn van april tot en met oktober iedere laatste zondag van de maand geopend voor publiek.

24 april is dit jaar de eerst dag dat de collectie weer voor publiek te bezichtigen is. Ook op Hemelvaartsdag (5 mei) is de collectie te bezichtigen. Sinds vorig jaar is de particuliere oorlogsverzameling van Rien Koskamp op een nieuwe locatie ondergebracht: bij boerderij het Ruwhof in de buurtschap Barlo. Een oude varkensschuur bij deze boerderij doet nu dienst als museum. Na de vele positieve reacties en bezoekers van vorig jaar is besloten dit jaar de collectie op vaste openingstijden open te stellen voor publiek.

In deze unieke collectie is veel te zien met betrekking tot de oorlog in Aalten en de Achterhoek, zoals authentieke uniformen, motoren, gebruiksvoorwerpen, radio's, enzovoorts. Het schuilhol dat in de oorlog bij deze boerderij in gebruik was gemaakt, is nagebouwd en is ook te bezichtigen. "Bijna wekelijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe unieke attributen", vertelt eigenaar Rien Koskamp.

Voor groepen (minimaal acht personen) is het mogelijk de collectie op afspraak te bezichtigen. De openingstijden op de openstellingsdagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis. Het adres is Barloseweg 1 in Aalten, dit wordt duidelijk met borden aangegeven.


tel. 0636311657

www.aalten40-45.nl