Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto: Collectie leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Het eeuwenoude pand van 't zoekplaatje van vorige week stond vroeger aan de Hogestraat in Aalten en had de naam: 'De Ark van Noach'. Niemand weet eigenlijk waar deze naam vandaan komt. Minder bijbelvaste mensen spraken ook wel van 'De Olde Kaste'. Het pand is al ruim vijftig jaar geleden verdwenen. De herkomst had waarschijnlijk te maken met het feit dat er wellicht vroeger een familie woonde met veel kinderen. Men deed vroeger de uitspraak bij families met veel kinderen: "Dat is er eentje uit de Arke Noachs", kortom uit een kinderrijk gezin. Het pand was vroeger de schoenmakerswerkplaats van Willem Rhebergen. Later stond hier de schoenenzaak van Rozema. Op een bepaald moment is het pand gebruikt als clubhuis voor de padvinders in verband met de opgerichte welpenclub.


Zoekplaatje

AALTEN - Het zoekplaatje betreft een foto van openluchtzwembad 't Walfort in Aalten. Dit natuurzwembad ging van start in het jaar 1934. In de crisisjaren werd bij Dennenoord een zandvlakte afgegraven in het kader van de werkverschaffing. Dit was zwaar lichamelijk werk. Met kruiwagens werd deze zandvlakte uitgegraven en ontstond er een schitterend natuurzwembad. Werklozen hebben er in die tijd minder goede herinneringen aan over gehouden. De zwemliefhebbers vermaakten er zich vroeger uitstekend. We zien hier een foto van kort voor de oorlog. Let op de zwemkleding van destijds! We zijn benieuwd of er nog namen 'boven water' komen. Interessante verhalen zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom. Men mag hiervoor contact opnemen via: redactie@aaltensnieuws.nl of bellen naar: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


Onderhoudsbeurt voor lift SPG Oost-Achterhoek

IJZERLO - Onlangs verzorgde de firma ThyssenKrupp Encasa een onderhouds-en controlebeurt aan de plateaulift van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost-Achterhoek in IJzerlo. Dat betekent dat de veiligheid van de ruiters gewaarborgd is. Zij worden zo op een veilige wijze vanuit de rolstoel op het paard geholpen. De noodzakelijke onderhoudsbeurt gebeurde dankzij de bemiddeling van de Aaltense Uitdaging, die zich inzet voor verenigingen en stichtingen, om - zoveel mogelijk met gesloten beurzen - vraag en aanbod van diensten te 'matchen'.

Gerdie Stikkelman van SPG Oost-Achterhoek bedankt Han Pas van ThyssenKrupp. Foto: Iris Jansen