Foto: PR ACM
Foto: PR ACM Foto: PR ACM

Voorjaarsconcert ACM en CNK

AALTEN - Wat kan muziek mooi zijn, en wat kan je er veel plezier aan beleven. Dat werd zaterdagavond weer duidelijk in de Zuiderkerk in Aalten. Daar gaf het Aaltens Chr. Mannenkoor een voorjaarsconcert samen met het Chr. Nationaal Koor. Een goed gevulde zaal heeft genoten van een zeer gevarieerd programma van liederen.

Voor het ACM was dit een mogelijkheid om te laten horen welke stappen gemaakt zijn in de techniek en de beleving van het zingen sinds de nieuwe dirigent, Susanna Veerman, de leiding heeft. Het CNK onder leiding van Jacob Schenk kwam graag naar de Achterhoek om te laten horen dat zij de koorzang tot in de perfectie beheersen. Elk koor zong in twee blokken acht liederen uit het eigen repertoire. Maar er werd samen begonnen en samen gezongen aan het slot van het concert. Met 'Heer ik kom tot U' en 'Into my heart' werd het concert geopend. In het eerste blok van het CNK werd La Nuit gezongen. Suzanna Veerman zong daarin een solo, waarmee ze haar veelzijdigheid op muzikaal gebied liet zien. Maar beide dirigenten kunnen meer dan alleen dirigeren, dat lieten ze horen tussen twee blokken in, waarin ze samen zongen, Susanna de sopraan en Jacob Schenk de tenor. Er werden heel gedragen stukken ten gehore gebracht zoals 'Lead me Lord' en 'Wohl mir das Ich Jesum habe', maar ook een negro-spiritual als 'Wait for the light to shine' dat steeds sneller gaat naar het eind. Dat maakte dat het een heel gevarieerd programma was, waar ook de hoorders enthousiast van werden.

Het ACM heeft een oud stuk weer in haar repertoire opgenomen: 'Domine, salvan fac Reginam nostram'. Voor het eerst werd het nu weer gezongen, en met succes. Maar het slot was ook prachtig, Sanctus en Benedictus, door het CNK en het ACM samen, met als solist bij het Sanctus Jacob Schenk en bij het Benedictus Susanna Veerman. Zelfs in de warme kerkzaal kreeg men er kippenvel van. Al met al een zeer geslaagd voorjaarsconcert.


De Hofnar geniet van 50 jaar BZN

AALTEN - Vrijdagavond 15 april zat de grote zaal in De Hofnar al bijtijds vol. Op deze avond kwamen Jan Keizer en Anny Schilder naar Aalten met hun show 50 jaar BZN. Frank Wensink, uitbater van De Hofnar, wilde wat organiseren voor het wat 'oudere' publiek. In deze opzet is hij uitermate geslaagd. Ruim 600 comfortabele stoelen waren gevuld. Na een kort voorprogramma kwamen Jan Keizer en Anny Schilder met hun nieuwe band, onder luid applaus het podium op. Het heeft Frank Wensink heel wat moeite gekost om beiden naar Aalten te halen. Frank: "Het kostte heel wat overtuigingskracht, maar het is me gelukt. Het is belangrijk dat er ook voor het oudere publiek iets te doen is in het dorp Aalten. Voor jong en oud biedt De Hofnar voor elk wat wils." Tekst en foto: Leo van der Linde.


Foto: Leo van der Linde