De familie Luiten houdt een Benefietsavond. Foto: Karin Stronks
De familie Luiten houdt een Benefietsavond. Foto: Karin Stronks Foto: Lydia ter Welle

'Over elf jaar geen kanker meer'

Benefiets voor Alpe d'HuZes bij 't Romienendal

Door Karin Stronks

DALE – Zaterdag 23 april staat buurtschapshuis 't Romienendal te Dale geheel in het teken van de Benefiets-avond voor Alpe d'HuZes. Partyband The Raise, DJ's Robby Reyes en Pete Sebastien en Willem te Molder van Boh Foi Toch zorgen vanaf 20.00 uur voor een spetterend muzikaal programma, zaal Dale van 't Romienendal wordt opgepimpt in de stijl van Alpe d'HuZes.

De organisatie van Benefiets is in handen van Willem Luiten, Gerrianne en Adrian Luiten, Jody Luiten en Arjen Winters. "Elf jaar geleden overleed mijn broer André aan kanker. Zijn vrouw en drie kinderen bleven achter. Zijn ziekte en sterven heeft ons de drive gegeven om mee te doen met de fantastische actie Alpe d'HuZes. André zijn we kwijt maar we kunnen op deze manier wel iets betekenen voor kankerpatiënten die nog middenin een medisch traject zitten. 'Over elf jaar geen kanker meer' is ons ideaal...", vertelt Willem Luiten, net onder de douche vandaan na een fietstoertocht rondom Dinxperlo.

Strijkstok
De voorverkoop van de Benefiets avond is al in volle gang, kaarten zijn verkrijgbaar voor € 7,50 euro bij Meneer Kees in Aalten en in Lichtenvoorde, ook kan een kaartje worden gekocht bij de organiserende familie Luiten. Aan de kassa, indien nog voorradig, bedraagt de entree € 10,00 euro.
Gerrianne glimlacht: "We zijn zo superblij dat iedereen op vrijwillige basis meewerkt! De band en DJ's treden belangeloos op, de onkosten voor de licht- en geluidsinstallatie worden door een anonieme sponsor betaald, we hoeven geen huur te betalen aan 't Romienendal. Al het entreegeld en zelfs een groot deel van de drankomzet gaat naar Alpe d'HuZes. Van de opbrengst van deze Benefietsavond blijft niets aan de strijkstok hangen!"

Motivatie
De familie Luiten en schoonzoon Arjen zijn al maanden geleden met de voorbereidingen begonnen.
Arjen Winters legt uit: "Kilometers maken is het belangrijkst, qua motivatie zit het wel goed. We doen regelmatig mee met toertochten, zowel mountainbiken als wielrennen. Ook hardlopen staat op het programma, we moeten ervoor zorgen dat onze conditie optimaal blijft!" De familie Luiten is net terug van een toertocht rondom Dinxperlo, een groot deel van het parcours voerde door Duitsland.

"Ja en er zaten best pittige klimmetjes in! Weet je, het is zo grappig, als we over een vlak terrein fietsen, kwebbelt iedereen elkaar de oren van het hoofd. Als we serieus moeten klimmen dan wordt het stil…"
Plannen
Vrij snel na het overlijden van André Luiten werden er plannen gemaakt om met de familie Luiten ooit met de Alpe d'HuZes actie mee te gaan doen. Adrian en Gerrianne, kinderen van de overleden André Luiten, waren destijds nog erg jong, respectievelijk 9 en 13 jaar. Dus de ooms hebben besloten om de deelname nog maar even uit te stellen. In 2013 hebben de broers Willem en Johan Luiten zes keer de Alpe d'Huez beklommen, de hele familie ging mee om de beide heren aan te moedigen.

Overweldigend
"We hebben toen ondervonden hoe overweldigend de sfeer is. Iedereen heeft oprecht belangstelling voor elkaar, je legt zo gemakkelijk contacten, het is net één grote familie. En het is zo emotioneel allemaal. We gaan dit keer ook weer met de hele familie Luiten, nu fietsen we met ons vijven mee", vertelt Gerrianne Luiten.

Haar broer Adrian voegt toe: "Iedereen fietst zijn of haar eigen tempo, je moet niet forceren, heb ik me laten vertellen. Ik ga samen met Gerrianne binnenkort nog in Italië een hoogtestage doen. We betalen alle randzaken zelf, alle donaties die we ontvangen gaan naar KWF kankerbestrijding. De Benefietsavond begint om 20.00 uur bij 't Romienendal. We hopen dat er veel belangstellenden komen!"


www.facebook.com/Fam-Luiten-Alpe-DHuZes-2016


Laura van Kaam met band in De Hofnar

AALTEN - Na een optreden voor prinses Beatrix en twee live concerten komt Laura van Kaam met haar Band op zaterdag 23 april een concert verzorgen in evenementencentrum De Hofnar in Aalten. Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen. Van kleine, intieme liedjes tot meeslepende meezingers. Haar nieuwe single 'Running with the clouds' is dan ook in twee versies te downloaden. Een swingende uptempo versie met een lekkere beat én een pure, akoestische versie waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Naast de singles die ze uitbracht en de covers, die ze zelf (her)arrangeerde voor een geheel eigen Laura-geluid, komen er in de toekomst vast en zeker ook nummers van haar eigen hand. Ze is vastbesloten om op zoek te blijven naar de poëzie van de muziek. "Speciaal voor Aalten hebben wij een nieuwe show in elkaar gezet die vooral gericht is op mooie akoestische en meer country style gerichte nummers. Ook zal ik eigen nummers ten gehore brengen, zelfs nummers die ik nog niet eerder heb laten horen! Ik heb er mega veel zin in, komen jullie ook? ", schrijft Laura..Aanvang 20:00 uur; zaal open 19:00 uur. De prijs voor volwassenen is € 14,00, jongeren tot en met 18 jaar €7,=. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij via de website www.streektheaterdepol.nl, Messink en Prinsen en Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten, of 's avond aan de kassa.