De Gouden Koets van de Scouting Aalten. Foto: PR
De Gouden Koets van de Scouting Aalten. Foto: PR Foto:

Zwarte Cross: superdruk en
gezellig

Vervolg van de voorpagina

Rond half twee besloot ik om me naar het Rennerskwartier te begeven. Dat mocht dus niet want daar was een campingbandje voor nodig. De aardige meneer bij de infotent verwees me naar de brug die naar de camping voerde. En ineens bevond ik me na het opvolgen van dat advies op de camping, een plek waar met een persbandje nog niet eens toegang voor gold. Nergens crosswagens te bekennen. Een medewerker van de Zwarte Cross gevraagd, zij kon me niet helpen. Nog een medewerker gevraagd, een scooterrijder. Hij dacht diep na en zei na enige tijd: "Stap maar achterop!" Na een kort ritje bevond ik me op het Rennerskwartier. Nu op zoek naar de wagens van de Zwaargewichtklasse. Motoren, crosswagens en brommers joegen rond. Uitkijken geblazen. Na een telefoontje is het gelukt, de tent en de wagen van de Scoutinggroep werd gevonden!

Een tijdje later werd de Zwaargewichtklasse verzocht om zich op te stellen. Minstens een uur stonden we op de wagen te wachten. Het uitzicht was adembenemend. Prachtige wagens stonden om ons heen, de sfeer was opwindend, er klonk muziek, gelach. Eindelijk mochten we verder, bandjes checken, helmen op. In twee rijen werden de wagens opgesteld. Op een teken mocht de eerste Zwaargewichtklasse-wagen de baan op. De spanning steeg tot ongekende hoogte… Mijn hart klopte snel… En ja, daar ging het los, onder de tonen van het Wilhelmus reden we toeterend de Crossbaan op. Wat een mensen, zo veel publiek, wat een 'stikke' bulten, naar boven en naar beneden en scherpe bochten! Eén keer was een shovel nodig om de Gouden Koets over een hoge heuvel te helpen... Er werd gezwaaid, met bier gesmeten, gelachen, gedanst. Geweldig leuk!
Robin Houwer grijnst breed: "Ja daar doen we het voor! Zorgen dat we ingeschreven zijn en een mooie wagen in elkaar zetten, driekwart jaar werk voor vier keer tien minuten hier rondrijden. Donderdag proefrijden, drie dagen Cross. Maar het is alle moeite zeker waard!" Ook ik heb genoten van de rit, twee prachtige ronden meedoen met de Zwarte Cross, een gevoel van vrijheid en opwinding geeft het. Een super ervaring. Onvergetelijk!


Teken- en schilderwedstrijd

AALTEN - Boekhandel Messink en Prinsen uit Aalten houdt een teken- en schilderwedstrijd met als onderwerp 'Beesten in de wei', en natuurlijk bij voorkeur in een Achterhoekse wei. Deelnemers hoeven het kunstwerk pas eind september in te leveren. Ze hebben dus voldoende tijd om hun 'beest in de wei' te vertalen in een tekening of schilderij. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd: jong en oud, beginnend en gevorderd amateurkunstenaar. Van 1 tot en met 15 oktober mag iedereen een stem uitbrengen op z'n favoriete inzending. Er zijn twee leeftijdscategorieën. Voor iedere leeftijdscategorie zijn drie prijzen beschikbaar én een Publieksprijs. De ingezonden werken worden beoordeeld op verbeelding van het thema en op originaliteit.