Afbeelding

Cederhof scoort met bowlingkampioenschap voor cliënten

AALTEN - Op donderdag 11 augustus vond voor cliƫnten en hun begeleiders van woonlocatie de Cederhof het jaarlijkse bowlingkampioenschap plaats. Als wedstrijdlocatie was gekozen voor de bowlingarena bij vakantiepark de Twee Bruggen, waar de beste banen waren gereserveerd voor deze titelstrijd.

Na een pittige voorselectie hadden zich uiteindelijk vijf cliƫnten en twee begeleiders geplaatst voor de grote finale. Hoewel bowlen geen olympische sport is, was de sportieve dag wel degelijk zeer professioneel ingevuld. Zo werd er begonnen met het nuttigen van een 'heuse sportmaaltijd', waarna de warming-up werd afgewerkt.
Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd bleken de deelnemers in bloedvorm en werd er ontzettend goed geworpen. Elke bal was bijna raak en de kegels werden flink geraakt. Gedurende het verloop van het eendaagse toernooi, werd langzaam maar zeker duidelijk dat een drietal spelers ging strijden voor de uiteindelijke overwinning. Na de laatste ronde bleek Herbert de allersterkste van het stel en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Zilver was er voor Henk-Jan, terwijl Henk met de bronzen plak naar huis ging. Ereplaatsen waren er voor Wim, Gerrie, Desire en Lyan.
`s Avonds vond er nog een grootse huldiging plaats in het 'Cederhof Fristi House', met appeltaart bij de koffie en andere lekkernijen. Hier was er ook tijd om nog even gezellig na te praten over de prachtige sportprestaties, die er geleverd waren tijdens de Cederhof Bowlingkampioenschappen. Rond een uur of tien was het tijd om naar bed te gaan, want bowlen is een intensieve activiteit en dan moet men goed rusten, zo weten de deelnemers.


Mec leert Bredevoort lesje

BREDEVOORT - In de Bettingbokaal verloor Bredevoort 1 zaterdag in de ontmoeting met de buren vv Mec met 4-1. Na een aardig begin van de Bredevoorters zakte na een half uur de concentratie weg waardoor Bredevoort telkens een stap te laat kwam. Mec profiteerde hier goed van en scoorde de 0-1, na een goede aanval. Ondanks de 1-1, van Rik Tankink op aangeven van Jordy Lorijn, kon Bredevoort een verdiende nederlaag niet voorkomen. Mec nam na de 1-4 zege opnieuw de Bettingbokaal mee naar Miste.

Afbeelding