Casper Pikkemaat. Foto: JCI-OA
Casper Pikkemaat. Foto: JCI-OA Foto:

Pastoor Pikkemaat vertrekt

AALTEN/LICHTENVOORDE/WINTERSWIJK - Dit weekend wordt in alle geloofsgemeenschappen van de parochie Sint Ludger de mededeling gedaan dat met ingang van 1 november pastoor Casper Pikkemaat de parochie zal verlaten. De aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Eijk, heeft hem verzocht om een nieuwe benoeming te aanvaarden als pastoor van de Sint Pancratiusparochie in Tubbergen en omstreken. Deze benoeming heeft hij in gehoorzaamheid moeten aanvaarden.

Het vertrek uit de parochie valt pastoor Pikkemaat zwaar en hij had gehoopt nog enkele jaren te mogen blijven. In de komende week hebben het pastorale team en het parochiebestuur een gesprek met het aartsbisdom om te spreken over de invulling van de werkzaamheden en de consequenties van dit vertrek.

Het afscheid van de pastoor staat gepland voor zondag 30 oktober in de Sint Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.


Expositie van kunst met antiek linnen in Koppelkerk in Bredevoort

BREDEVOORT - Handgeweven antiek linnen is de basis van het werk van Els Lemkes. De rollen linnen zijn afkomstig van Lemkes' schoonmoeder, een boerin in de Achterhoek. Dit kostbare bezit heeft Lemkes op prachtige wijze omgezet in kunstwerken. Vanaf 17 september is deze expositie te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Els Lemkes heeft zich in haar verstilde werk laten inspireren door de minimalistische reliëfs van Jan Schoonhoven. Het linnen wordt in zijn hoedanigheid niet aangetast, het blijft de antieke stof die het is. Wel ondergaat het bewerkingen die voortkomen uit het verlangen het materiaal te laten ontstijgen boven zichzelf. Het wordt geplooid, gestikt, opengewerkt, gekleurd en gerafeld. Ieder paneel ondergaat één of meerdere van deze bewerkingen.

Soms heeft het linnen een verrassing in petto: een vlek, een borduurdel of een beschadiging. Dat wordt enthousiast ontvangen en opgenomen in het paneel.

De expositie is in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort, van 17 september tot en met 16 oktober.
De expositie in de bovenzaal van de Koppelkerk is gratis toegankelijk en te bekijken van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Lingerie bij Vrouwen van Nu

AALTEN - De Vrouwen van Nu houdt een lingerie-avond voor de leden, op maandag 19 september in gebouw Elim.

De avond begint om 19.45 uur. Gonnie Winters, werkzaam bij Ter Mull ondermode in Lochem, is uitgenodigd voor deze avond. Winters laat deze avond een scala aan ondergoed en nachtmode zien. Zij vertelt daarbij waar op gelet moet worden. Lingerie passen en kopen is een persoonlijke aangelegenheid en vraagt om goed advies.

Gasten zijn weer van harte welkom.