Kinderen en jongeren vanaf groep 6 van de basisschool zijn welkom bij de mountainbikeclinic. Foto: PR
Kinderen en jongeren vanaf groep 6 van de basisschool zijn welkom bij de mountainbikeclinic. Foto: PR Foto:

Mountainbikeclinic voor de jeugd

AALTEN - Altijd al willen proberen hoe je nu snelle bochten rijdt tussen de bomen door? Of hoe je het best een zandbultje op fietst? Dat kan worden geleerd tijdens de Nationale Sportweek op zaterdag 24 september, bij de mountainbikeclinic van wielervereniging De Peddelaars. Een aantal enthousiaste mountainbikers en de jeugdleden staan klaar om de deelnemers aan de clinic de eerste trucs van het mountainbiken te leren.

Wie geen mountainbike heeft. kan toch meedoen. Er staan een aantal fietsen en helmen klaar. Deelnemers zijn vanaf 11 uur welkom bij de Ringkamp, Huiskermatedijk in Aalten. De clinic is voor basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 en leerlingen van Schaersvoorde. Deelnemers krijgen na afloop van de clinic een kleine attentie.


AZSV verslaat SDV en maakt einde aan reeks nederlagen

AALTEN - AZSV heeft de slechte reeks van drie verliespartijen op rij afgesloten met een dik verdiende overwinning op SDV Barneveld. Het was aan de uitstekend keepende Jeroen van Binsbergen te danken, dat er voor de pauze nog niet werd gescoord. AZSV had geluk dat een kopbal van Robbert Knul op de paal belandde. Na de thee kopte Rik van der Eerden raak uit een voorzet van Mart Schutten en een kwartier voor tijd werd Mart Schutten gevloerd binnen het strafschopgebied en scoorde Rik van der Eerden van elf meter zijn vijfde treffer van het seizoen. De score had hoger kunnen oplopen als de roodwitten scherper in de afronding waren geweest, maar ze troffen ook telkens op de uitblinkende Jeroen van Binsbergen.

De overwinning op SDV Barneveld was heel erg nodig na de drie verliespartijen tegen SDC Putten, NSC Nijkerk en ACV. Van meet af aan liet de thuisclub zien doordrongen te zijn van de noodzaak om de punten in eigen huis te houden. SDV Barneveld werd de wil opgelegd, maar het enige wat ontbrak was de afronding en de beloning voor het vertoonde spel en de werklust.

Dennis van Toor begon zonder de licht geblesseerde Coplan Soumaoro en Rick Bouwmeister, maar de vervangers Bram Rensing en Robbin Thuss speelden prima. Vooral Robbin Thuss had zijn arbeid kunnen belonen met een eerste doelpunt in de competitie na zijn ernstige knieblessure van februari 2015. Doelman Jeroen van Binsbergen bleek telkens een sta-in-de-weg bij inzetten van Rik van der Eerden en Robbin Thuss.

Vijf minuten voor de pauze had de thuisclub geluk, toen een kopbal van Robbert Knul op de paal belandde uit een mooie vrije trap van Eliza Abraham.
Na de pauze mocht de Aaltense aanhang dan eindelijk juichen. Een strakke voorzet van Mart Schutten werd door Rik van der Eerden achter Jeroen van Binsbergen gekopt, 1-0. Daarna verzuimden de roodwitten om de zak snel dicht te doen. Met name Rik van der Eerden had zijn doelpuntenaantal flink kunnen verhogen.

Na twintig minuten had AZSV geluk, dat Christian van de Kamp de bal naast schoot uit een voorzet van Eliza Abraham. Daarna was het weer AZSV dat de klok sloeg. Invaller Rick Bouwmeister mocht alleen op Van Binsbergen afgaan, na een doorkopbal van Rik van der Eerden, maar opnieuw bleef de doelman winnaar. Kort daarna gaf Bouwmeister een mooie voorzet op Niek te Veluwe, maar de Doetinchemmer miste de bal volledig en Mart Schutten kon daarna met zijn hoofd de bal niet meer de juiste richting meegeven.

Een kwartier voor tijd maakte Maarten van de Groep een overtreding op de doorgebroken Mart Schutten en scheidsrechter Vredevoogd uit Roden legde bal op de stip. Rik van der Eerden benutte dit buitenkansje en zette AZSV op 2-0. De ploeg van trainer Hans van Arum probeerde de aansluitingstreffer te zoeken, maar kwam niet verder dan een vrije trap van Robbert Knul, die goed verwerkt werd door doelman Matthijs Ebbers.

In de slotminuut mocht Rik van der Eerden nog een keer alleen op doelman Jeroen van Binsbergen afgaan. Hij koos voor de afronding, maar had ook af kunnen leggen op de meegelopen Mart Schutten, maar Van Binsbergen redde weer. Het laatste wapenfeit was voor SDV Barneveld, maar het schot van Eliza Abraham werd door Matthijs Ebbers tot corner verwerkt.

Statistieken
AZSV-SDV Barneveld 2-0 (0-0). 50. 1-0 Rik van der Eerden, 77. 2-0 Rik van der Eerden (pen.)
Scheidsrechter J. Vredevoogd uit Roden gaf een gele kaart aan Niek te Veluwe van AZSV en aan Maarten van de Groep van SDV Barneveld

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriƫns, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Sven Spekking, Bram Rensing (78. Coplan Soumaoro), Niek te Veluwe, Mart Schutten, Robbin Thuss (59. Rick Bouwmeister), Rik van der Eerden.