Juicend werd de cheque in ontvangt genomen. Foto: Leo van der Linde
Juicend werd de cheque in ontvangt genomen. Foto: Leo van der Linde Foto:

AD'69 wint nieuw natuurgrasveld

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Met een landelijke spaaractie van streepjescodes heeft AD '69 de hoofdprijs gewonnen: de aanleg van een nieuw natuurgrasveld. De prijs werd vrijdagavond uitgereikt tijdens de ledenvergadering.

Na maanden lang van sparen en knippen, tot blaren aan toe, was vanavond eindelijk de uitslag bekend. Over heel Nederland hadden veel clubs zich voor deze actie aangemeld en net als AD'69 flink gespaard. Toch kan er maar één de winnaar zijn en dat was uiteindelijk AD'69. Met maar liefst 4756 streepjescode een overduidelijke winnaar.

Namens het compleet verraste bestuur nam Raimond Smit samen met vrijwilligster Kitty Mager de cheque voor de aanleg van een nieuw natuurgrasveld in ontvangst ter waarde van € 35.000,00 in ontvangst.

DCM zal in nader overleg met de club één van de velden compleet vervangen. De club is hier uiteraard erg blij mee.

Zelf had AD'69 ook een verloting aan de actie verbonden. Iedereen die codes heeft opgestuurd maakte kans op twee mooie prijzen. De prijswinnaars hiervan zijn: eerste prijs, een zespersoons bungalowtent van Obelink werd gewonnen door de heer of mevrouw Tolkamp en de tweede prijs, een iPod, werd gewonnen door de familie R. Faber.


Achterhoekse aanpak huisvesting asielzoekers

ACHTERHOEK - Zeven Achterhoekse gemeenten hebben de afgelopen periode samen de schouders onder de huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen gezet. De individuele taakstelling die iedere gemeente had, is met succes regionaal opgepakt.

De Achterhoekse gemeenten hebben uitgesproken dat zij gezamenlijk aan de taakstelling voor huisvesting willen voldoen. Deze Achterhoekse aanpak is in de afgelopen periode effectief en efficiënt gebleken en hierdoor is ruim aan de taakstelling voldaan.
Er zijn 331 vergunninghouders gehuisvest, dat is 48 meer dan volgens de taakstelling was opgelegd.

De Achterhoekse aanpak bestond uit het onderling verevenen van de gerealiseerde huisvestingseenheden afkomstig uit de halfjaarlijkse huisvestingstaakstelling vergunninghouders.

Concreet betekent dit dat een gemeente met een eventueel tekort op deze realisatie gecompenseerd wordt met het eventuele overschot van een andere gemeente.

De samenwerkende gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.