Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Excelsior '31. Foto: Andre Wamelink
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Excelsior '31. Foto: Andre Wamelink Foto:

Opnieuw zure nederlaag voor AZSV; tegengoal vlak voor tijd

AALTEN - Voor de tweede keer deze competitie liep AZSV in de slotfase tegen een nederlaag aan. Het verlies tegen DOVO was gezien het spelbeeld makkelijker te verteren dan de nederlaag tegen Excelsior'31. De ploeg uit Rijssen was de gelukkigste in een matige wedstrijd en dankte de overwinning aan een oprisping van Gradus Hempenius. Excelsior'31 won daardoor met 1-0 en blijft in het spoor van de koplopers, terwijl AZSV net boven de streep staat.

AZSV begon het duel in Rijssen zonder de geblesseerden Rick Bouwmeister en Coplan Soumaoro. Bram Rensing nam de plaats in van Soumaoro en deed dit verdienstelijk. De ploeg van Dennis van Toor kreeg te maken met een fel startende thuisclub, maar echt gevaarlijk werden de Excelsioren niet. AZSV zag een schot van Rik van der Eerden gekeerd worden door doelman Melvin Koetsier en een vrije trap van Patrick Gerritsen ging naast het doel van Matthijs Ebbers. Dat waren tevens de hoogtepunten uit de eerste helft.

Na de pauze schoot Niek Davina over het AZSV-doel na een snelle combinatie door het midden en na 20 minuten had AZSV geluk dat een kopbal van Jurriaan Seppenwoolde op de lat belandde. In de tegenaanval speelden de roodwitten, die zaterdagmiddag in het zwart speelden, een drie tegen twee overtalsituatie niet goed uit. Mart Schutten gaf de bal iets te vroeg op Niek te Veluwe, zodat zijn schot geblokkeerd kon worden. Meteen daarna schoot Rik van der Eerden net naast het doel van Koetsier. Korte tijd later kopte Amanuel Isa de bal net naast het doel van Ebbers.
In de slotfase kwam Maurice Bartelds in het veld voor Robbin Thuss en hij sloot een mooie aanval af met een kopbal op de lat uit een prachtige voorzet van Freek Mulder.
De wedstrijd leek te eindigen in 0-0, totdat invaller Gradus Hempenius zijn klasse liet zien. Hij stuurde met een prachtig steekpassje Mitch Stockentree de diepte in, die met een strakke voorzet Cem Köse vond. Dat betekende één minuut voor tijd de 1-0 voor Excelsior'31. AZSV ging in de resterende tijd op jacht naar de gelijkmaker, maar de vier minuten waren niet voldoende voor de Aaltenaren.
Daardoor blijft AZSV in de onderste regionen van de hoofdklasse B. De Aaltenaren staan op de twaalfde plek met vier punten voorsprong op de nacompetitiestreep.

Bredevoort zonder punten naar huis

BREDEVOORT - Sv Bredevoort speelde tegen Sc Rijnland. Rijnland had een verrassend goede start en stond vijf punten boven sv Bredevoort en om aansluiting te houden moesten de heren in het blauw dus met een goed resultaat terugkeren in Bredevoort.

Voor de wedstrijd werd aangegeven dat Rijnland bekend stond als een vervelende, lastige ploeg, zowel in als buiten het veld, en dat er vanaf de eerste minuut een hoop strijd moest worden geleverd. Dit gebeurde en Bredevoort zette de defensie van Rijnland goed onder druk, Rijnland probeerde hier met de lange bal onderuit te voetballen maar deze lange ballen werden grotendeels allemaal gewonnen door de heren in het blauw. Bredevoort had de overhand en dat was te zien aan het feit dat het grootste deel van het balbezit voor Bredevoort was. Hieruit werden een aantal kansen gecreëerd maar door het missen van scherpte voor de goal stond na 45 minuten de 0-0 stand nog op het scorebord.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, Bredevoort was meer in balbezit en probeerde tot aanvallen te komen. Dit lukte echter niet goed door het sterke defensieve werk van de verdediging van Rijnland. In de 77ste minuut was het een speler van Rijnland die na een afgeslagen bal de bal precies in de voeten kreeg binnen de 16 meter, hier werd slap op in gestapt waardoor Rijnland de bal mooi in de linkerhoek kon krullen. Een fikse tegenslag voor de heren van Bredevoort, die hierdoor nog meer op de aanval moesten spelen. De formatie werd omgezet om meer kracht voorin te krijgen, maar Rijnland speelde na de goal zonder risico en besloot volledig op de verdediging te spelen en de bal vervolgens blind naar voren te schieten. Bredevoort was nog een paar keer dichtbij maar uiteindelijk mocht het niet baten en floot de scheids af bij een 1-0 eindstand.
Al met al een erg zure nederlaag, Bredevoort speelde beter en had dus meer verdiend. Zondag staat de uitwedstrijd naar NVC Netterden op het programma.