De heren van Natare op de terugweg naar Aalten. Foto: PR
De heren van Natare op de terugweg naar Aalten. Foto: PR Foto:

Waterpoloërs Natare halen eerste overwinning

AALTEN - Na zes keer net naast de punten te grijpen heeft Natare op zaterdag 12 november dan toch zijn eerste overwinning binnen gehaald. De heren speelden tegen Nayade uit Eindhoven, een ploeg die in de onderste helft van de competitie staat en qua doelsaldo gelijkwaardig is aan Natare. Na telkens wedstrijden met een kleine achterstand te verliezen viel het kwartje deze keer eindelijk de goede kant op met een overwinning van 6-8.

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Natare wist het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren uit een man-meer situatie via Frank op de paal, in de lange hoek, zoals coach Renny het graag ziet. Nayade had hier al snel weer een antwoord op en Natare had moeite om te scoren, dankzij het fysieke spel van Nayade wat het beweeglijke spel van Natare bemoeilijkt. Toch wist Danny nog de bal in de goal te krijgen uit een tweede man-meer situatie, maar eindigde de eerste periode met een 3-2 achterstand.

Natare miste deze wedstrijd twee spelers, maar reserve-speler Tony hielp de heren graag weer naar een gelijke stand, 3-3, door vanuit nog een man-meer te scoren. De scheidsrechters begonnen steeds meer tegen het (soms te) fysieke spel van Nayade te fluiten, wat al deze man-meer situaties opleverde. Nadat Wilmar de bal nog in de kruising wist te knallen was de stand 4-4 na de eerste helft.
De derde periode kwam Natare in een dip en werd een man-meer niet benut, een strafworp gemist en slaagde geen enkele aanval. Nayade daarentegen wist twee maal te scoren, waardoor de laatste periode met een 6-4 achterstand begonnen werd. Na zo vaak van gelijkwaardige tegenstanders te verliezen was het geen optie om zonder punten naar huis te gaan. Vol goede moed werd de achterstand dan ook ingehaald tot 6-6, waarna Frank met een sierlijke boogbal Natare weer voorop zette. Dankzij het rotsvaste duo van verdediger Imko en keeper Timo werden alle aanvallen van Nayade, die met name gebaseerd waren op de mid-voor en afstandsschoten, afgeslagen. Als kers op de taart maakte Tom de wedstrijd af met 6-8 en was de overwinning binnen.
De wedstrijd verliep niet gemakkelijk voor Natare doordat zwemmende acties, waar normaal gesproken met name uit gescoord wordt, veel geblokkeerd werden, maar doordat de scheidsrechters hier regelmatig voor floten kon er toch uit man-meers gescoord worden. Nayade daarentegen had het erg moeilijk met de strakke verdediging van Natare, waardoor dit een spannende wedstrijd opleverde. Dankzij deze drie punten is Natare van de laatste plaats af en als aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Vennen (om 20:30) weer gewonnen wordt kan Natare zelfs naar de 8e plek (van de 12) stijgen. Deze eerste overwinning werd vanzelfsprekend goed gevierd op de terugweg naar Aalten in de teambus.

Prestaties Judokwai goed

AALTEN - Voor judoka's tot de groene band van Judokwai Aalten was er zaterdag 12 november was er een opstaptoernooi. Dit leverde leuke resultaten op. Koen Hoogendoorn, Sil van Lochem, Jorn Meulenbeek en Lynn Teunissen haalden ondanks een grote inzet het podium niet. Fleur Hoogendorp en Madelief Lohuis wisten in hun klasse een derde plek te behalen en Rens Konink wist zelfs tweede te worden.

Bovo DS1 wint

AALTEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Bovo uit Aalten had de eerste weken van de competitie wat moeite met het niveau in de hogere klasse. Er was wel vooruitgang in het spel. Afgelopen weekeinde bonden de dames de strijd aan met Avior DS1, een team dat ook onderin meespeelt. De opdracht was om het spel clean te houden en zelf weinig fouten te maken. Het ging gelijk op en pas vanaf de 15 punten konden ze langzaam uitlopen naar een eerste setwinst. De tweede set was een kopie van de eerste, maar dit keer wisten de dames van Avior de set te winnen. De derde en vierde set wist Bovo de foutenlast nog verder te verkleinen. Marjolein kon alle aanvallers goed bedienen en wist met de blokkering van de tegenstander te spelen. Na een publiekswissel wist Bovo DS1 de wedstrijd met 3-1 te winnen.