Wilmar knalt een strafworp strak in de kruising. Foto: PR
Wilmar knalt een strafworp strak in de kruising. Foto: PR Foto:

Winst glipt waterpoloheren Natare net door de vingers

AALTEN - Na ruim drie periodes te hebben voor gestaan, leken de volgende drie punten er afgelopen zaterdag aan te komen voor de heren waterpoloërs van Natare. Echter wist tegenstander Arethusa uit Oss op het laatste moment er toch nog langs te komen en zo verloor Natare de wedstrijd met 12-13. Geen schande, maar wel een zuur einde aan een goede wedstrijd.

De wedstrijd leek van te voren zeker geen makkelijke te worden, aangezien tegenstander Arethusa op plek 5 in de competitie staat en bovendien eerder op hoger niveau heeft gespeeld. De wedstrijd begon echter goed voor Natare met drie doelpunten uit man-meer situaties, door een strak schot van Wilmar, een goed rond gespeelde bal via Danny op de linker vleugel en een schot van Imko vanuit de achterste lijn. Met twee tegendoelpunten eindigde de periode met 3-2. Deze lijn werd voortgezet in de tweede periode. Hoewel Natare ook meerdere uitsluitingen kreeg werd er volop gescoord door onder andere Wilmar vanuit een vrije bal, Tom vanuit een mooie instartende actie voor de goal op de rug en Frank met een goed gesplaatste boogbal in de lange hoek. Dankzij doelpunten van enkele sterke schutters van Arethusa kwam de stand tot 7-5.

In de derde periode werd er zowaar nog meer gescoord door beide teams. Dankzij twee maal Frank, twee benutte man-meer situaties door Wilmar en Imko en een perfect genomen strafworp door Wilmar kwam Natare tot twaalf doelpunten. Arethusa wist echter ook vijf maal te scoren, met name uit man-meer situaties. Hierdoor liep de voorsprong niet verder uit, maar met 12-10 aan het begin van de laatste periode stond Natare er goed voor. Echter wist Arethusa binnen twee minuten gelijk te komen terwijl Natare niet wist te scoren, ondanks meerdere man-meer situaties. Twee minuten voor het eindsignaal wist Arethusa nogmaals te scoren uit een man-meer, en zette hiermee de eindstand op 12-13.

Hoewel beide teams aan elkaar gewaagd waren bleef Natare toch voortdurend voorop. Na afgelopen wedstrijden soms moeite te hebben om te scoren was dit deze keer met twaalf doelpunten geen probleem. Echter waren, ondanks een paar goeie reddingen door keeper Timo, de dertien tegendoelpunten toch te veel. Een belangrijke oorzaak hiervan waren de veertien uitsluitingen voor Natare, waaruit Arethusa zes maal wist te scoren. Natare wist zelf ook vijf maal uit elf man-meers te scoren, maar doorgaans weet Natare veel man-meer situaties te krijgen door het beweeglijke spel dat Natare speelt. Het grote aantal verdedigende fouten deze keer hief dit voordeel echter op. Arethusa was zeker een goede tegenstander en Natare heeft wederom bewezen zich prima te kunnen weren op dit niveau. Echter leverde het deze keer helaas geen punten op. Aankomende zaterdag speelt Natare de laatste wedstrijd voor de winterstop in Sittard en worden er hopelijk wel drie punten meegenomen.

Mooie 3-1 winst voor Bovo DS1

AALTEN - Na het nipte 3-2 verlies in en tegen Amsterdam heeft het team van Bovo DS1 afgelopen week op maandag rust gepakt. Donderdag daarentegen werd er tijdens de training een stapje extra gezet om scherp aan te kunnen treden tegen de nummer drie van de tweede divisie B, Vocasa DS2. Trainer-coach Jeroen Brockötter stuurde de dames van Bovo met duidelijke opdrachten het veld in. Het resulteerde in de eerste set in een gelijkopgaande strijd. Rond de zestien punten wisten de dames mede door een flinke servicedruk afstand te nemen en de eerste set winnend af te sluiten met 25-19.

In de tweede set speelde Bovo door zoals het in de eerste set was geëindigd: een goede servicedruk en een verzorgde side-out/rally spel maakten er weer een mooie gelijkopgaande strijd van.

De dames van Vocasa staan tenslotte niet voor niets op de derde plaats. Ook nu waren het de dames van Bovo die uiteindelijk een gaatje wisten te maken. De voorsprong werd gedurende de set vastgehouden en uitgebouwd, waardoor ook de tweede set in het voordeel van de Aaltense meiden werd afgesloten: 25-18.

De coach en dames van Vocasa waren niet gekomen om met lege handen naar huis te gaan. Toch keken zij in de derde set al snel tegen een achterstand van vier punten aan. Zodoende gingen beide teams naar de kant voor een time-out aan Vocasa-zijde. Daarna kwam de tegenstander van Bovo al snel dichterbij door een flinke servicedruk waardoor de passlijn van Bovo flink onder druk kwam te staan. De servicedruk werd de hele set door Vocasa gehandhaafd en zo pakten zij hun eerste setwinst met 18-25.

De vierde set startte weer met 0-0 en de servicedruk van Vocasa zakte iets weg. Bovo daarentegen speelde zoals de eerste twee sets: een verzorgde side-out en rallyspel. Daardoor wist Bovo een ruime voorsprong te pakken en stond het 19-12. Vanaf dat moment legde Vocasa de druk weer bij Bovo en werd de passlijn nogmaals onder vuur genomen.

De dames van Vocasa kwamen steeds dichterbij en zo ontstond een spannende eindstrijd. Uiteindelijk wisten de dames van Bovo hun hoofd het meest koel te houden en maakten zij de minste fouten. Voor de derde maal deze wedstrijd sloot Bovo een set winnend af, ditmaal met 25-22. Logische teleurstelling aan Vocasazijde, terechte blijdschap en trots bij de dames van Bovo: 3-1 winst voor de Aaltense meiden op de nummer drie!

Voor Vocasa staat er nog één wedstrijd in 2016 op het programma, Bovo heeft alle competitiewedstrijden voor dit kalenderjaar gespeeld.

Volgende week kunnen de dames van Bovo en hun staf zien met welke plaats zij de rustperiode in gaan, waarna ze 14 januari in Apeldoorn tegen VV Alterno DS3 uitkomen.