Javier Guzman. Foto: Frank Vinkenvleugel
Javier Guzman. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Mannenkoor Con Spirito kan niet zonder vergoeding oud papier

Vervolg van de voorpagina

"Als er geen handeling meer wordt verricht, is het logisch om vanuit de afvalstoffenheffing hiervoor geen vergoeding meer te geven", reageerde wethouder Erik Luiten. Hij vond dat bovendien niet rechtvaardig naar andere verenigingen toe en adviseerde Boersma andere subsidiemogelijkheden te zoeken.
Luiten kon niet zeggen of ook andere verenigingen nu in de problemen zullen komen.

"Dat is ons niet gemeld, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn."

Boersma kreeg het slotwoord. Hij deed een dringend beroep op de politiek om de subsidie voor het mannenkoor ook vanaf 2018 te handhaven: "Zodat Con Spirito niet in het afvalputje verdwijnt."


Volle bak voor Guzman

DINXPERLO - Het Klein Theater Dinxperlo was afgelopen zaterdag tot de nok toe gevuld met liefhebbers van pittig cabaret. En dan ben je bij Javier Guzman aan het juiste adres. Met zijn show 'absurd verlicht' hulde hij de bezoekers letterlijk in nevelen om daarna uit te pakken met zijn visie op het huwelijk, relaties en de sportschool. Scherp, doordacht en verrassend.


Overal en altijd lezen steeds eenvoudiger

AALTEN - Bibliotheken zetten vanaf 15 januari hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger.

Uit de collectie van 10.000 titels worden uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo'n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 mln e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de Bibliotheek.
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books 'ophalen' en je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline.
Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren. Aan de twitterestafette doen o.a. mee: Kluun, Abdelkader Benali, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen.