Foto: PR Psalm 150
Foto: PR Psalm 150 Foto: PR Psalm 150

Voorjaarsconcert Psalm 150 met
Eendracht Winterswijk

DINXPERLO - Op zaterdag 27 februari komt de muziekliefhebber weer ruimschoots aan zijn trekken bij het voorjaarsconcert va fanfareorkest Psalm 150. Samen met Eendracht Winterswijk trakteren zij het publiek op een afwisselend concert met mooie fanfarewerken.

Het concert vindt plaats in sportcentrum Het Blauwe Meer. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro; donateurs van Psalm 150 krijgen op vertoon van hun donateurskaart (mag ook die van 2015 zijn) 2,50 korting.

Eendracht Winterswijk is een fanfare uitkomend in de 1e divisie. Afgelopen jaar bewees het orkest weer zijn muzikale kwaliteiten door een ruime eerste prijs op het concours in Drachten in de wacht te slepen. Op 27 februari speelt het orkest het spetterende openingswerk Faravista van Stijn Aertgeers. Daarnaast spelen zij onder andere het concertwerk Migyur van Eric Swiggers. De muziek vertelt het verhaal van Migyur oftewel; de verschrikkelijke sneeuwman.

Fanfareorkest Psalm 150 heeft in het najaar van 2015 een concert gegeven in Friesland. Twee van de werken die zij daar speelden, zullen ook 27 februari voor het Dinxperlose publiek te horen zijn; Circe van Kevin Houben en Delphic Hymn and Dance van Arend Gerds waarin Ruben van Schijndel de trompetsolo voor zijn rekening neemt. Daarnaast speelt het A-orkest Avalon van Jan van der Roost. Geen onbekende voor sommigen; 20 jaar geleden behaalde het orkest met dit stuk een eerste prijs op een concours. In Avalon neemt de muziek de toehoorders mee op een reis door de onderwereld .