Charlotte en Klarieke zijn twee muzikale talenten van het Isala. Foto: PR
Charlotte en Klarieke zijn twee muzikale talenten van het Isala. Foto: PR Foto: PR Isala

Isala Musica bij DRU Cultuurfabriek

SILVOLDE - De locatie Isala van het Almende College in Silvolde kent een muzikale traditie die dit jaar al voor de 21e keer plaatsvindt: Isala Musica. Donderdag 18 en vrijdag 19 februari fungeert de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft als concertzaal van het Isala.

Deelnemers aan Isala Musica zijn de muzikale talenten van de school die daarvoor auditie hebben moeten doen. De productie is in handen van echte geluidstechnici die worden ondersteund door eigen leerlingen met fascinatie voor techniek. Ook de presentatie wordt door eigen leerlingen verzorgd.
Het programma is zeer gevarieerd en van een hoog niveau. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: klassiek (twee fluiten en piano; hoorn en piano); pop (the Script, Kovacs, Hozier, John Legend e.a.); jazz (alt saxofoons). Er zijn zelfs eigen composities te horen.
Kaartjes kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar via school, vanaf 15 februari in de grote pauze in de hal van de school of telefonisch te reserveren via de administratie 0315-32.70.41.
Dat de muzikanten uit alle leerjaren komen, van brugklas tot en met examenklas, maakt het tot een bijzonder evenement.
Drie dagen lang repeteren, drie voorstellingen, leerlingen die alle registers opentrekken om te laten zien wat ze kunnen.