Fredy van de kapper in zijn versie van een 'ballenhok', voor zijn voetballende kleinkinderen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Fredy van de kapper in zijn versie van een 'ballenhok', voor zijn voetballende kleinkinderen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Deel van historie van SVD in boekvorm

DINXPERLO - Midden in de periode van fusie tussen de voetbalclubs DZSV en sv Dinxperlo brengt Fredy Schuurman (Fredy van de kapper) een boek uit over herinneringen aan de gouden periode van sv Dinxperlo.

Fredy vertelt: "In dit boek, het was een plakboek, dat door het vele gebruik erg was beschadigd, worden oude verslagen nog eens weergegeven en passeren vele oud-spelers de revue. De Gouden periode is een tijdperk tussen 1956 en 1965, waarin het voetbal furore maakte en waarin de hele Achterhoek 's zondags naar Dinxperlo trok om te genieten van het spel dat de groen-witten op de mat legden. Misschien is het boek een inspiratie bron voor de fusieclubs om snel tot één vereniging te komen om zodoende het voetbal in Dinxperlo weer tot grotere hoogte te brengen. Ik denk, dat als we nu niet fuseren, er in de toekomst tegen de fusieclubs uit de omgeving veel wedstrijden verloren zullen gaan, omdat die gefuseerde clubs wel gaan beschikken over betere ploegen. Verder zal er na het fuseren eindelijk rust komen onder de voetballende jeugd in Dinxperlo."
Het boek is verkrijgbaar bij de schrijver, Fredy van de Kapper bij voorinschrijving voor € 22,00 voor een boek met een hard kaft, gedrukt in zwart/wit, en voor € 14,00 voor een boek met een slap kaft, gedrukt in zwart wit. Inschrijven: tel. 0315 655235 of per mail aan fschuurman1939@kpnmail.nl.