De eerste electrocar is afgeleverd in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
De eerste electrocar is afgeleverd in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Eerste electrocar in Dinxperlo is er

DINXPERLO - Op dinsdag 3 februari is de eerste electrocar van Dinxperlo afgeleverd door de firma Divaco bij Harm Takke, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de electrocar. Op 17 februari worden de vrijwillige chauffeurs geïnstrueerd en gaan ze proefrijden. Met ingang van 1 maart zal de Electrocar ook daadwerkelijk worden ingezet voor de mensen die er gebruik van willen maken: mensen die minder mobiel zijn of een beperking hebben waardoor ze (tijdelijk) zelf niet kunnen rijden en toch ergens naar toe willen.

Door Waltraud Wensink

Hans Bulsink en Jan Veldhuis, beiden actief bij de Vrienden van Careaz Dr. Jenny, Martin Nederlof, vrijwilliger/chauffeur en actief bij het benaderen van sponsoren, Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn, Thea Meinen, coördinator informele zorg bij Careaz Dr. Jenny, Marion Schuurman, participatiecoach bij Estinea en Harm Takke gingen dan ook graag met de nieuwe aanwinst op de foto.

'Echt een aanwinst voor Dinxperlo en Suderwick'

Thea Meinen: "We zijn echt heel blij met deze electrocar. Het is een geweldige aanvulling op de diensten die we onze cliënten kunnen bieden." Careaz zorgt ook voor de standplaats en het oplaadstation.

Marion Schuurman, die betrokken is als participatiecoach bij Estinea, is ook erg enthousiast. "Veel cliënten die ambulante ondersteuning of 24 uurs ondersteuning krijgen, kunnen met behulp van de electrocar meedoen aan activiteiten waar ze anders wellicht vanwege vervoersproblemen niet naar toe kunnen", geeft ze aan.

Steffan: "Maar niet alleen cliënten van Estinea en Careaz, maar alle mensen uit Dinxperlo, Suderwick en, omgeving zijn hierbij gebaat."

Hans Bulsink: "De electrocar is er bijvoorbeeld ook voor mensen die tijdelijk minder mobiel zijn, bijvoorbeeld door een beenbreuk, of mensen die vanwege slecht weer of gladheid de weg niet op kunnen, of mensen die minder mobiel zijn omdat ze slechtziend zijn. Zij kunnen allemaal de electrocar gebruiken voor bezoekjes aan de kapper, huisarts of pedicure, supermarkt, of de wekelijkse sportavond. En zelfs voor een gezellig bezoek aan vrienden of familie kan je bellen."

Ook voor de Duitse buren
Martin Nederlof: "Onze dank is groot dat we dankzij alle medewerking deze eerste electrocar in Dinxperlo kunnen laten rijden. En dan bedoelen we niet alleen sponsoren uit Dinxperlo, maar ook uit Suderwick en omstreken. Dat betekent dat ook onze Duitse buren gebruik kunnen maken van de electrocar. Het is een mooie manier van samenwerken."

Donateurs en vrijwilligers blijven welkom

Jan Veldhuis: "Er komt nog een folder uit met de bijzonderheden over de electrocar en het telefoonnummer dat je kan bellen om hem te reserveren. De electrocar zal gaan rijden van 09:00 uur tot 19:00 uur. Je moet hem wel vroeg genoeg reserveren. En als iemand anders eerder heeft gebeld kan het zijn dat je heel even moet wachten tot je aan de beurt bent." Martin Nederlof voegt er aan toe: "De electrocar is geschikt voor ritjes in een straal van ongeveer 8 kilometer. Rolstoelen kunnen helaas niet mee maar wel de rollator. Het gebruik van de electrocar is gratis, maar elke gebruiker mag natuurlijk wel een vrijwillige bijdrage doen.".

Ontmoeting
"De electrocar bevordert de ontmoetingsactiviteiten. De drempel wordt lager voor iedereen om mee te doen en te participeren. Een stukje eenzaamheid kan worden aangepakt en de sociale zelfredzaamheid wordt vergroot. Lekker mee doen met allerlei leuke activiteiten waar je anders niet kunt komen omdat je mobiel wat beperkter bent", zo vatten Schuurman en Meinen samen. "Het is zo mooi dat we als organisaties hebben mogen samenwerken om dit te kunnen realiseren. Ook de bijdragen van de Suderwickse gemeenschap mag hierbij niet onderschat worden. Er zijn diverse fondsen in de Euregio aangeschreven. Met elkaar hebben we dit geweldige resultaat neergezet." Men hoopt er overigens op dat zich nog meer donateurs melden zodat deze electrocar en in de toekomst wellicht zelfs een tweede exemplaar kan blijven rijden.

Aanmelden
Mochten er nog mensen als vrijwilliger op de lijst willen om als chauffeur te rouleren, dan kunnen ze contact opnemen met Thea Meinen van Careaz Dr. Jenny via 0315-657500.