De markt in Dinxperlo heeft veel vrolijks te bieden. Foto: Markt Dinxperlo
De markt in Dinxperlo heeft veel vrolijks te bieden. Foto: Markt Dinxperlo Foto: Markt Dinxperlo

Extra lange vrijdagmarkt;

winkels ook tot 20.00 uur open

DINXPERLO - Dinxperlo maakt zich op voor een extra lange marktdag op Goede Vrijdag.

Net als voorgaande jaren begint de weekmarkt te Dinxperlo op Goede Vrijdag al om 11.00 uur, en kunnen de bezoekers genieten van deze gezellige markt tot 20.00 uur. De Paashazen zullen 's middags aanwezig zijn en de bezoekers een lekkernij aanbieden.
De winkels in Dinxperlo zijn op deze vrijdag ook tot 20.00 uur geopend.


Dinxpers Belang spreekt van
'constructieve jaarvergadering'

DINXPERLO - Een groot aantal leden van Dinxpers Belang was afgelopen donderdag aanwezig op de ledenvergadering in De Sander in Dinxperlo.

Na het doornemen van de notulen, jaar- en financieel verslag was er voor de leden een ruime gelegenheid tot het stellen van vragen over de werkzaamheden in het afgelopen jaar. Onder de leden bleken veel vragen te zijn over de ontwikkelingen van de fietsstraat, fietsenstalling en de tijdelijke aanpassingen van de Aaltenseweg. Ook ging de voorzitter in op de Electrocar, die mede dankzij een door Dinxpers Belang binnegehaalde subsidie van vijfduizend euro nu voor iedereen beschikbaar is als vervoermiddel.

Eddy ten Broeke, bestuurslid en voorzitter van de werkgroep Verkeer en Groenbeheer, nam het gebruik van de fietsenstalling bij de Rabobank voor zijn rekening. Leden van de werkgroep zullen de eerste periode toezien op het gebruik en waar nodig assisteren bij het plaatsen van de fietsen. Nadien zal er door de dienstdoende BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar; een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid; red.) echter handhavend worden opgetreden tegen de eigenaren van onjuist gestalde fietsen.
De actie houdt Dinxper Schoon kreeg luide bijval van de leden. Als meest ergerlijk wordt de overlast van hondenpoep ervaren. Door de vergadering werd aan het bestuur gevraagd stappen te ondernemen zodat er door de gemeente meer gecontroleerd gaat worden. Het bericht dat de gemeente in overleg is met Dinxpers Belang omtrent de plaatsing van de toekomstige ondergrondse containers werd met instemming ontvangen.

Aftredend waren zowel de voorzitter Rob Gerritsen als de secretaris Bertus te Grotenhuis. Zij werden herkozen voor vier jaar. De voorzitter noemde nog de noodzaak van uitbreiding van het bestuur, vanwege het sterk stijgende aantal aandachtspunten.

In de rondvraag werden onder andere de kwestie rond de verplaatsing van de supermarkten en de leegstand in Dinxperlo aangehaald. Bijzonder jammer zo de unanieme mening van de vergadering, dat het oude C1000 pand van de goed uitziende en opvullende posters is ontdaan, waardoor het pand er nu helaas weer een troosteloos uitziet. Opmerkingen over de voormalige Dinxperse Eremedaille en het omzetten naar een Aaltense aangelegenheid is voor de meeste leden wel begrijpelijk. Onbegrip heerst er echter dat de betreffende ontvangers geen echte erkenning ontvangen van de gemeente door de betreffende personen nimmer bij officiƫle gelegenheden uit te nodigen.