Jochem, Icallin en Jorine. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jochem, Icallin en Jorine. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Chillen in 't Kulturhus

Vervolg van de voorpagina

Ideeën zijn welkom
"Alle jongeren die nu nog niet bij Figulus komen maar wel leuke ideeën hebben, zijn van harte welkom. Ze kunnen met een beetje hulp van andere jongeren proberen om hun plan uit te werken", zegt Jochem.

Jorine: "Ik ben bijvoorbeeld nu bezig met het schilderwerk en het indelen van de ruimte, maar iedereen heeft zijn inbreng. Het wordt een multifunctionele ruimte."
Naast de ruimte die momenteel door jongeren wordt opgeknapt, kan er voor bepaalde activiteiten ook gebruik worden gemaakt van de foyer.

Ook buiten
Ook kan in de zomerperiode buiten het pannaveld worden neergezet. In overleg is er veel mogelijk. Jochem: "Iets te eten is ook wel prettig en een bar in eigen beheer." Hierover worden uiteraard wel afspraken gemaakt in verband met het alcohol- en rookbeleid. "In ieder geval willen we zelfvoorzienend zijn", vult Jorine aan.

"Daarnaast is het mogelijk dat we de jongeren die komen ook gaan betrekken bij andere projecten die er binnen Figulus worden georganiseerd. Zo kunnen we elkaar helpen en kunnen jongeren zich positief op de kaart zetten", aldus Steffan.

Beginfase
De plannen zitten nog in de beginfase en er is nog geen echte naam bedacht. Maar plannen en ideetjes zijn er volop. Jochem: "Ik wil alvast gaan zoeken naar kluisjes om waardevolle spullen veilig op te kunnen bergen." Icallin: "En het is ook wel handig dat we een Facebookpagina maken waar we berichten op kunnen plaatsen voor de jongeren die graag willen komen."

Verder is er nog een muziekinstallatie nodig, en een tv. "Maar ook andere spullen die we kunnen gebruiken zijn natuurlijk van harte welkom. Het streven is in ieder geval dat er begin mei gestart kan worden met de jongerenruimte. Dan kan iedereen eerst nog feesten in de Oranjetent en daarna naar ons komen", lacht Steffan. "Iedereen is welkom en ik hoop dat ze er ook gebruik van gaan maken."

Zorg Actief
Ook Zorg Actief doet mee met dit project. Dennis Hormes, initiatiefnemer en manager bij Zorg Actief, biedt samen met zijn collegae ondersteuning aan mensen met een vorm van autisme, NAH en mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Dennis: "Ook voor onze doelgroep is deze multifunctionele ruimte een mooie aanvulling. Een aantal van onze cliënten helpt ook mee bij het opknappen van de ruimte. Het zou mooi zijn dat deze mensen gewoon mee kunnen doen met alle andere jongeren. Ons doel is om hen ook een bijdrage te laten leveren en hen zo goed mogelijk zelfstandig laten meedraaien in de maatschappij. We hopen dat we samen in deze ruimte tot een aantal mooie projecten en een goede samenwerking kunnen komen. Als dit op een laagdrempelig niveau kan samen met de andere jongeren in de chill-ruimte dan is dat prachtig."

Aanmelden
Jongeren die graag willen helpen bij het opzetten van deze jongerenruimte kunnen zich melden bij Steffan Rexwinkel, tel. 06-14606660 of s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl. Hij brengt hen graag in contact met een van de jongeren die al bezig zijn met de chillruimte in het Kulturhus.