René Westendorp spreekt de aanwezigen toe. Foto: Frank Vinkenvleugel
René Westendorp spreekt de aanwezigen toe. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Feestelijke seizoensopening Grenslandmuseum

DINXPERLO - Onder grote belangstelling werd op 1 april het nieuwe seizoen van het Grenslandmuseum ingeluid. De afgelopen winter is hard gewerkt aan een nieuwe 'look' van het museum met meer ruimte, licht en overzicht.

Door Iris Jansen

Bertie Bussink, voorzitter van Stichting Bewaar 't Olde waar het Grenslandmuseum een onderdeel van is, heette de aanwezigen van harte welkom. Met nadruk wees hij er op dat de veranderingen met veel enthousiasme en inzet door de leden René Westendorp, Hannie Ormel, Petra Veerbeek en Gerrit Apenhorst, van de werkgroep Grenslandmuseum zijn uitgevoerd.

"De laatste anderhalf jaar zijn er veel nieuwe vrijwilligers toegetreden aan de groep en dat betekent ook nieuwe impulsen. Je moet met de tijd meegaan, en alhoewel ik ook wel eens achter mijn oor moest krabben, ben ik heel erg blij met het positieve resultaat. Zeker als onze oudste vrijwilliger, Otto Vermeulen, zegt dat het nu een 'echt' museum is. Deze opening van het seizoen betekent ook de start van de eerste expositie met het fotowerk van de Dinxperlose natuurfotograaf Frank Bussink."

Graag laat Bussink de offici?le openingshandeling over aan de voorzitter van de werkgroep Grenslandmuseum, René Westendorp, en wethouder Henk Rijks. Samen onthullen zij een beamer waarmee films, dia's en fotomateriaal zullen worden gepresenteerd. Maar eerst is het het nieuwe logo van Stichting Bewaar 't Olde, ontworpen door Dinxpelo?r Sven Hergaarden, dat de wand siert.

Rijks: "De offici?le grens bestaat niet meer maar leeft nog wel in Dinxperlo, maar dan in de vorm van herinneringen en vele mooie verhalen. In feite zijn we hier allemaal grensgangers. Door dit museum, wat een belangrijk onderdeel uitmaakt van de Aaltense Musea, kan de geschiedenis; de verhalen over mensen, worden doorverteld aan onze jeugd. Ik ben trots op dit museum en trots op het werk wat verricht is."

Westendorp vult aan: "In het begin wilden we alleen de opkamer aanpakken, maar zoals gewoonlijk komt van het een het ander en voor we het wisten stond het museum op zijn kop. Bij deze gelegenheid willen wij als werkgroep ook onze dank uitspreken aan Wim Ruesink, Theo Messink, Henk Pardijs en Arnold Betting, die ook heel veel werk hebben verricht. Het zijn goede veranderingen geweest en door de verkregen ruimte is het museum nu veel overzichtelijker geworden. Met de nieuwe expositieruimte erbij kunnen we onze bezoekers een interessante middag bieden. Maar ook met onze facebookpagina Grenslandmuseum Dinxperlo en onze website timmeren we flink aan de weg."


www.grenslandmuseum.nl

René Westendorp reikt een attentie uit aan de harde werkers. Foto: Frank Vinkenvleugel