De puzzelstukjes van vragen en antwoorden moeten dankzij DinxperDoet één geheel gaan vormen. Foto: Vrank Vinkenvleugel
De puzzelstukjes van vragen en antwoorden moeten dankzij DinxperDoet één geheel gaan vormen. Foto: Vrank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

'Hoe versterken we met elkaar de Dinxperlose gemeenschap?'

DINXPERLO - Hoe versterken we met elkaar de Dinxperlose gemeenschap? Dat is de vraag die Steffan Rexwinkel, Rob Gerritsen, Nienke Geven, Thea Meinen, Eric Wichgers, Arnold Roelofs en Marion Schuurman stellen. Met die vraag delen ze ook de bezorgdheid die de laatste tijd wel bij meer inwoners en ondernemers uit Dinxperlo heerst.

Door Iris Jansen

Wat zijn er voor kansen om Dinxperlo leefbaar te houden; hoe kunnen we leegstand in de winkelstraat voorkomen; hoe ziet de toekomst voor verenigingen er uit; is het dorp wel aantrekkelijk voor jongeren; is er voldoende zorg in Dinxperlo; hoe zit het met het openbaar vervoer of met de bereikbaarheid van gemeentelijke diensten?

Dit soort vragen komen voorbij.

Steffan Rexwinkel: "We zijn al een aantal maanden met elkaar in gesprek over wat er nodig is en wat er leeft in Dinxperlo. Er zijn genoeg verschillende initiatiefnemers, die wanneer ze de krachten zouden bundelen, veel effectiever kunnen werken. Je moet oppassen dat je geen versnippering krijgt, want daarmee schiet je je doel voorbij."

Rob Gerritsen vult aan: "Je moet ook eerst een goed inzicht krijgen in wat er voor zorgen en behoeften zijn in Dinxperlo. Daarom houden wij op donderdagavond 14 april vanaf 19.30 uur in het Kulturhus in Dinxperlo een gespreksavond waarvoor we elke inwoner, jong én oud, ondernemer, zorgverlener, noem maar op, uitnodigen.

Om die avond met elkaar in gesprek te gaan om te kijken waar nu behoefte aan is. Er zullen ook mensen aan het woord komen die al ervaringen hebben met dit soort centrale bundeling van vragen en behoeften binnen dorpskernen. Wethouder Wiltink is namens de gemeente Aalten aanwezig."

Centraal punt
"Het is belangrijk een centraal punt te heben in Dinxperlo, waar iedereen met zijn vragen en opmerkingen van welke aard ook, terecht kan. Daarvoor is het Kulturhus een goede plek. Vanuit die plek kunnen dan ook oplossingen gezocht, of expertise worden ingeschakeld", aldus Gerritsen.

Aanmelden
"Belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen komen. In verband met de voorbereidingen zouden we het prettig vinden als we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Aanmelden kan via telefoonnummer 0315-655282 of via dinxperdoet@hotmail.com, Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar", vertelt Rexwinkel uitnodigend.


Fit of moe: de juiste voeding

DINXPERLO - Op maandag 11 april verzorgt diëtiste Aardje Hegeman een lezing over gezonde voeding in de bibliotheek Dinxperlo.

De juiste voeding kan uitmaken of we fit zijn of moe. Om energie uit voeding te kunnen halen, zijn hulpstoffen nodig. Deze hulpstoffen zitten niet in elk voedingsmiddel. In november zijn de nieuwe richtlijnen voor goede voeding door de Gezondheidsraad gepresenteerd.

Diëtiste Aardje Hegeman probeert deze avond met deze nieuwe inzichten voor gezonde voeding een goede voorlichting te geven voor een betere voedselkeuze. Daarbij komt ook de nieuwe Schijf van vijf aan de orde.
De lezing in de bibliotheek Dinxperlo op maandag 11 april is van 19.30 tot 21.30 uur, kosten leden € 5,00 niet-leden € 7,50.

Inschrijven is verplicht en mogelijk via de site of in de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl