DZSV in actie tegen Lemele. Foto: PR
DZSV in actie tegen Lemele. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

DZSV wint van Lemele en heeft nog vijf finales voor de boeg

DINXPERLO - DZSV heeft afgelopen zaterdag een eenvoudige zege geboekt op Lemele. Op het mooie kunstgrasveld in Lemele werd het 0-3 voor de trotse koploper van de derde klasse D. Op de zege viel weinig af te dingen, het duurde alleen vrij lang voordat het krachtsverschil ook in doelpunten werd uitgedrukt. Doordat concurrent Quick'20 ook wist te winnen blijft het onderlinge verschil twee punten.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Leon Sticker, Rob Mastebroek (Dyon Vinkenvleugel/80), Jordi Bulten, Jordi Sticker; Michel Luijmes, Gijs Baten (Daan Harbers/65), Niels Tamboer; Raoul Vinkenvleugel (Ivan Koekkoek/46), Max Tamboer, Chieljan Nijman

Klokslag half drie werd er afgetrapt op het prachtige kunstgrasveld in Lemele. Op deze zomerse voetbalmiddag nam DZSV meteen het initiatief. Lemele, een team dat over de nodige ervaring beschikt, zakte ver in en probeerde middels lange ballen gevaar te stichten. Dit lukte de thuisploeg niet echt, aan de andere kant wist DZSV het balbezit ook niet om te zetten in doelrijpe kansen. Veelal was de eindpass niet goed waardoor Lemele in de openingsfase gemakkelijk standhield. De thuisploeg had echter geluk toen arbiter Koopmans verzuimde de rechtsback van het veld te sturen toen hij de doorgebroken Max Tamboer vloerde, de arbiter trok slechts geel. Lemele had wel veel overtredingen nodig en schuwde de duels niet, ook niet rondom de zestien meter. Nadat een vrije trap van Chieljan Nijman nog geen doel had getroffen mocht Niels Tamboer in de 35ste minuut nogmaals aanleggen. Zijn bal verdween over de muur in het netje, 0-1. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet zoveel meer.
In de tweede helft een beetje hetzelfde beeld. Lemele maakte nog geen aanstalten om de ploeg van Bas van Londen onder druk te zetten. Jordi Sticker kreeg een goede mogelijkheid om DZSV in veilige haven te brengen na een prima combinatie met Chieljan Nijman, zijn schot ging echter voorlangs. Aan de andere kant kreeg Lemele wat hulp van de arbiter doordat deze besloot een indirecte vrije trap in de zestien meter te geven wegens aanmerkingen op de leiding. De vrije trap werd geblokt en leverde dus geen gevaar op. Invaller Daan Harbers gaf DZSV vervolgens wat lucht door de 0-2 binnen te tikken. Na een goede aanname met links schoot hij de bal tegendraads in en liet zodoende de keeper kansloos. Met de 0-2 was de wedstrijd wel gespeeld. Lemele werd wat vermoeider en de ruimtes werden steeds groter. DZSV wist in het vervolg nog eenmaal het net te vinden. De grensrechter vlagde deze middag voor de zoveelste keer tevergeefs voor buitenspel, de beste man probeerde z'n ploeg opzichtig te helpen met vele onterechte vlagsignalen. De arbiter negeerde deze vlagsignalen meermaals, zo ook bij het derde doelpunt. Het was weer Daan Harbers die werd weggestuurd, hij wist de keeper te omspelen en liep vervolgens samen met Chieljan Nijman op een leeg doel af. De topscorer van DZSV besloot vervolgens de bal zelf in te tikken en tekende zodoende voor het slotakkoord.
Een zakelijke overwinning tegen een tegenstander die weinig te vertellen had.

Nog vijf wedstrijden te gaan, te beginnen zaterdag thuis tegen de studenten van Drienerlo. Aftrap van deze wedstrijd vindt plaats om 14.30 uur.

Limit Stars wint tegen Pytheas in laatste seconde

DINXPERLO - Zaterdag 2 april stond de uitwedstrijd tegen Pytheas op het programma. Een belangrijke wedstrijd, bij winst wordt namelijk de 3de plaats in de competitie veilig gesteld. Bovendien is Pytheas een combinatieteam uit Winterswijk en Aalten. De gezonde rivaliteit met Dinxperlo is dus groot.

Het begin is goed van Limit Stars. Binnen een paar minuten staan ze met zes punten voor. Helaas wordt dit kwart uiteindelijk niet gewonnen, mede door zeer slordig spel van de heren uit Dinxperlo.

Het tweede kwart komt traag op gang en er wordt weinig gescoord door beide teams.
Limit Stars blijft helaas op achterstand staan (24-17).

Na de rust begint Limit Stars heel sterk. Door goede steals, fast breaks en de nodige 3 driepunters wordt de achterstand weggepoetst en in korte tijd staat het weer gelijk.

Het vierde kwart is qua gemaakte punten voor Limit Stars (7-22) maar ondanks dat lijkt het in de laatste minuut toch op gelijk spel uit te lopen. Tot 13 seconden voor tijd! Een overtreding van Pytheas geeft balbezit aan Limit Stars.

Na een time-out worden de laatste seconden goed uitgespeeld. Een laatste schotpoging, rebound, nog een rebound en uiteindelijk weet Jeroen Meinsma met een fantastische tip-in te scoren net voordat de zoemer gaat.

De eindstand is 48-50 voor Limit Stars geworden. Met nog enkele wedstrijden te gaan is de 3de plek veilig gesteld. Nog voor het einde kan men al spreken van een geslaagd seizoen. Topscorer van deze wedstrijd was Iwan Bussink met 24 punten. Man of the match was Jeroen Meinsma die de winnende score maakte in de laatste seconde.

Wie ook een keer wil komen basketballen, kan dinsdagavond een keer meetrainen of kijken op de website.