WAVE. Foto: PR
WAVE. Foto: PR Foto: null

Lezing over het weer in de Achterhoek door Gerrit Vossers

VARSSEVELD - Gerrit Vossers, 'weerboer van het oosten', verzorgt op woensdag 13 april in de bibliotheek Varsseveld een lezing over het weer in de Achterhoek.

Gerrit Vossers is van jongs af aan geïnteresseerd in het weer. Hij staat dagelijks vroeg op om voor verschillende lokale radiostations weerpraatjes te verzorgen. Niet alleen de weerkaarten helpen hem hierbij, maar ook de dingen om hem heen houdt hij nauwlettend in de gaten. Tijdens de presentatie zal hij vertellen hoe het weerbericht tot stand komt en laat hij veel foto's zien die hem dagelijks worden toegestuurd. Gerrit houdt zijn verhaal in het Achterhoeks dialect, maar hij is voor iedereen goed te volgen. De lezing in de bibliotheek is op woensdag 13 april van 19.30 tot 21.30 uur, kosten voor leden € 5,00; niet-leden € 7,50.
Inschrijven is verplicht en mogelijk via de site of in de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl


Lezing over Blauw, een kostbare kleur

AALTEN - Kunsthistoricus Maria Driessen verzorgt een lezing in de Bibliotheek Aalten over de kleur blauw in de kunst.

Blauw bloed, een blauwtje lopen, een blauwe maandag, je blauw betalen, meer blauw op straat….De kleur blauw leent zich voor vele toepassingen en betekenissen: in de taal, de beeldende kunst, kleding en toegepaste kunst. Een waaier van mogelijkheden uiteenlopend van de allerduurste verfsoort tot het meest gedragen kledingstuk ter wereld: de blue jeans. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de lezing van kunsthistorica Maria Driessen over blauw en zie de vele toepassingen van deze nog steeds geliefde kleur! De lezing in de bibliotheek Aalten, donderdag 21 april, wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten voor leden € 7,50; niet-leden € 10,00.
Inschrijven is verplicht en dat kan via de website of in de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl


Optreden WAVE in
Kulturhus Lintelo

LINTELO - WAVE staat voor Women Adult Vocal Ensemble en bestaat uit zestien dames.In november 2015 vierde WAVE haar 10-jarig bestaan met een prachtig jubileumconcert en zij willen dit graag nog een keer laten horen in Kulturhus Lintelo, op zondag 24 april, aanvang 14.30 uur.

Het muzikale ensemble is ontstaan op de muziekschool in Doetinchem, op initiatief van de enige heer in het gezelschap: Wim Gertsen. Hij is de dirigent en tevens arrangeur en begeleider. Sinds de oprichting in 2005 werkt WAVE wekelijks met veel inzet en enthousiasme aan een gevarieerd repertoire. De vaak bekende liedjes en popsongs krijgen dankzij de arrangementen van Wim een geheel eigen, verrassend, vocaal jasje. Daarnaast zijn de dames niet bang om mee te bewegen op het ritme van de muziek, soms zelfs aangevuld met een heuse choreografie. WAVE maakt dankzij de geheel eigen presentatie van ieder arrangement óók een feest om naar te kijken. WAVE zingt een gevarieerd repertoire met gouwe-ouwenummers, a cappella-ballads,Nederlandstalige muziek, musicalstukken en Motown-hits.
Men kan ook gebruik maken van een speciaal WAVE - luncharrangement. Tussen 12.30 en 13.00 uur ontvangst in het Grand Café, dan een lunch en aansluitend luisteren naar het concert van WAVE. Graag reserveren voor 20 april.


www.kulturhuslintelo.nl