Roel Westendorp, bezig met zijn dagelijks werk: de inspectie van windmolens. Foto: PR
Roel Westendorp, bezig met zijn dagelijks werk: de inspectie van windmolens. Foto: PR Foto: PR

Roel Westendorp te zien in tv-programma Galileo

DE HEURNE - Altijd al willen weten hoe een werkdag van een windmoleninspecteur eruit zien? Roel Westendorp uit De Heurne laat het je zien in het nieuwe RTL5 programma Galileo.

Sinds 2007 is hij werkzaam bij Raedthuys Pure Energie uit Enschede. Dit is een duurzaam energiebedrijf dat 100% groene stroom uit eigen wind- en zonprojecten van Nederlandse bodem levert aan bedrijven en consumenten. Roel is verantwoordelijk voor de inspectie van de 71 windmolens die het bedrijf inmiddels heeft. Onlangs heeft het programma Galileo Roel een dag gevolgd. Het item draait geheel om de vraag: hoe ziet een dag uit het leven van een windmoleninspecteur eruit? Samen met verslaggeefster Shelly Sterk gaat Roel één van de windmolens in Ede in en komt op spectaculaire wijze naar beneden.

Het programma wordt uitgezonden op woensdag 20 april van 19:30 tot 20:30 uur bij RTL5.


Jeugd Psalm 150 presenteert: het circus

DINXPERLO - Op zaterdag 16 april staat de jeugd van Fanfare Psalm 150 in de spotlights tijdens het jeugdconcert in sportcentrum 't Blauwe Meer. Tijdens het concert zullen het C- en B-orkest van de vereniging optreden. De muziek die zij zullen spelen staat volledig in het teken van het circus. Het concert begint om 19.30 uur, er is geen pauze en de entree bedraagt €2,50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Eén keer per jaar geven de jeugdleden van Psalm 150 gezamenlijk een concert voor hun ouders en andere belangstellenden. Doel is om de jeugd, zelfs de allerjongsten, podiumervaring te laten opdoen in een echte concertsfeer.

Concert op World Circus Day

Het concert wordt volledig georganiseerd door het jeugdbestuur van de vereniging, zonder hulp van bovenaf uit de vereniging.

Het thema circus is niet zomaar gekozen; op 16 april is het namelijk 'World Circus Day'. De zaal wordt mooi aangekleed met een podium, lichten en geluid. De stukken die het B- en C-orkest zullen spelen zijn ondere andere 'Circus Renz', met een solo voor xylofoon, de bekende mars 'Entry of the Gladiators' en 'A Day at the Circus'. Komt dat zien, komt dat zien, iedereen is van harte welkom!