Het kampioenentea, sv Dinxperlo B1. Foto: PR
Het kampioenentea, sv Dinxperlo B1. Foto: PR Foto: PR

Sv Dinxperlo B1 kampioen

DINXPERLO - Ongeslagen en op één na alles gewonnen, 16 wedstrijden gespeeld en 46 punten, 71 doelpunten voor en 17 tegen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de spanning eraf. Op zaterdag 2 april lieten de laatste drie concurrenten in de strijd om het kampioenschap punten liggen. Zelf was het B1-team deze dag vrij. Ze volgden de tegenstanders via de site www.voetbal.nl

Toen bleek dat ze kampioen waren, werd de B1 app overbelast. Liever waren ze op het veld kampioen geworden. Dan is de vreugde toch iets groter. Niettemin een geweldige prestatie van de jongens die met dit team voor de tweede keer het kampioenschap behalen. Dat werd de zaterdag erna na de wedstrijd tegen Silvolde uitbundig gevierd.
Jammer genoeg speelde de B1 deze wedstrijd gelijk na een 2-0 voorsprong waardoor de feestvreugde even op zich liet wachten. Daarna werd het team, onder opzwepende muziek en kanonschoten, met z'n allen in het zonnetje gezet door het jeugdbestuur, alle ouder(s) familie en vrienden.
Spelers en de leiding bedanken het jeugdbestuur en de sponsoren Jumbo, Sport Eleven en Peter`s Specialiteiten voor alles wat ze hebben gedaan voor het team. Daarnaast de trouwe supporters en dat waren niet alleen ouders en opa`s en oma`s maar ook de vele voetballiefhebbers die SVD bezit.

Favorita Meisjes A kampioen

DINXPERLO - Meisjes A van Favorita speelde zaterdag met succes de kampioenswedstrijd in de hoofdklasse B tegen Set-Up '69 uit Scherpenzeel. Met een 4-0 zege haalden ze de titel binnen.

Van te voren wisten de meiden dat ze er vol tegen aan moesten. Vier sets winnen en dan zouden ze kampioen zijn. De kopjes stonden best strak gespannen voor de wedstrijd (of lag dat aan de prachtig ingevlochten haren bij iedereen?). Maar van begin af aan speelden ze zeer geconcentreerd. Met prachtige opslagseries, geweldige passes en set ups werd er ook nog eens snoeihard tegen de grond geslagen. Kwam er dan eens een prikbal van de tegenpartij werd die ook nog eens prachtig van de vloer gehaald en met vereende krachten over het net gespeeld. De eerste twee sets werden vrij gemakkelijk gewonnen. De derde set (psychologisch altijd een moeilijke set) was even een ander verhaal. De meiden keken zelfs even tegen een achterstand aan maar door de ondersteuning van het massaal toegestroomde publiek zetten ze een eindspurt in en ook de derde set werd gewonnen (25-18). De vierde set ging daarna vrij gemakkelijk naar Favorita. Catia, Liz, Lynn, Britt, Johanneke, Sam, Tessel en Ana hebben het fantastisch gedaan onder leiding van Frans. Na een korte toespraak van de voorzitter van de vereniging, Jan van der Horst, kreeg het publiek de mogelijkheid om de meiden te feliciteren. Champagne, truien, rozen en overige cadeautjes werden uitgedeeld en Frans kreeg zijn eigen kampioensbord van de meiden als dank voor zijn jarenlange inzet. De meiden zelf zaten toen al op de kar en kregen een rondrit door Dinxperlo waar ze onderweg ook nog eens op allerlei lekkers getrakteerd werden.

Alles bij elkaar was het een fantastische middag, aldus het kampioensteam.

Favorita meisjes A, kampioen! Foto: Frank Vinkenvleugel