De werkgroep die de haalbaarheid van de fusie onderzocht. Foto: Frank Vinkenvleugel
De werkgroep die de haalbaarheid van de fusie onderzocht. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

'Fusie DZSV en sv Dinxperlo is mogelijk'

Conclusie van commissie Haalbaarheid gepresenteerd

Door Bart Kraan

DINXPERLO - Een fusie tussen de voetbalverenigingen DZSV en sv Dinxperlo is zeer goed mogelijk. Dat concludeert de commissie haalbaarheid die namens beide clubs de mogelijkheden tot een samengaan heeft onderzocht na gesprekken met onder andere vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en mensen die niets met beide clubs te maken hebben.

De besturen van zowel DZSV als sv Dinxperlo staan unaniem achter het advies van de commissie om door te gaan met het verder onderzoeken van de mogelijkheden tot fuseren.
Dat sv Dinxperlo graag doorgaat, wekt geen verwondering. Want de zondagvoetbalvereniging had al in een eerder stadium aangegeven een fusie met de buurman op sportpark 't Welink wel te zien zitten, onder meer bij monde van voorzitter Sandy Schreur tijdens het sportcafé 'Dinxper Inside' op woensdag 20 januari in tenniscentrum Het Blauwe Meer.
Tijdens dat evenement nam DZSV-voorzitter Ed Naves echter nog een afwachtende houding aan. Hij wilde het advies van de commissie haalbaarheid afwachten voordat het bestuur van DZSV met een advies aan de leden zou komen.

"We wilden wachten op de eindrapportage van de commissie'', aldus Naves dinsdagavond nadat de commissie haalbaarheid in zaal Koenders in Breedenbroek haar bevindingen had toegelicht.


Vervolg op pagina 3