Het nieuwe complex. Foto: Iris Jansen
Het nieuwe complex. Foto: Iris Jansen Foto: Iris Jansen

Nieuw wooncomplex:

'Am Bültenhaus'

SUDERWICK - In Suderwick wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een nieuw woon- en zorgcomplex aan de Brunsmannstraße. Het wordt gebouwd door de firma Fliesen Theissen & Co.KG GmbH uit Bocholt die het gebouw doorverhuurt aan verschillende partners.

Door Iris Jansen

Het woon- en zorgcomplex bestaat uit drie verschillende afdelingen. Aan de zijde van de Dinxperlo?r Straße bevinden zich wooneenheden voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Enkele cliënten van Lebenshilfe Bocholt, vergelijkbaar met Estinea, hebben er reeds hun intrek genomen.
Verrassend is de kindercrèche 'Grenzlandzwerge', die in het midden van het gebouw is gesitueerd.
Aan de Suderwickse zijde wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan 18 seniorenwoningen varierend van 43 tot 99 m2.

Johanneswerk
Het Evangelisches Johanneswerk biedt deze 18 barrièrevrije woningen te huur aan, en kan desgewenst op elk gebied ambulante zorg bieden.

Andreas Eckhardt, directeur regio Münsterland, legt uit: "Het Ev.Johanniswerk is opgericht in 1951 en is een grote zorgorganisatie met zo'n 6500 medewerkers en ruim 70 woon- en zorgcomplexen. Wij bieden zorg aan ouderen en zieken, ook kinderen en jongvolwassenen, en aan mensen met een lichamelijke handicap."

"Of het nu gaat om lichamelijke verzorging, personenalarm of hulp bij het huishouden, wij kunnen elke vorm van zorg bieden. Zelfs in een terminale fase is het mogelijk dat bewoners gespecialiseerde hulp krijgen wat voor veel mensen en hun familie een geruststellende gedachte is."

Open huis
Eckhardt:"Zaterdag 23 april, aanvang 11.00 uur, wordt in de Taverne aan de Heelweg een informatieochtend gehouden. Daarna kan het complex, dat op 300 meter loopafstand van de Taverne ligt, bezichtigd worden. Mevrouw Tunig zal de Nederlandse bezoekers begeleiden."
"Het gebouw heeft een luxe uitstraling en beschikt over een lift en eigen parkeerplaatsen. De drempelvrije woningen hebben een terras of loggia, een berging en zijn voorzien van vloertegels en laminaat. Het is centraal gelegen zowel ten van opzichte van Suderwick als van Dinxperlo."

Nederlandse bewoners
"Ook voor inwoners van Dinxperlo is het mogelijk bij ons een woning te huren. EU-regelingen maken het mogelijk voor Nederlandse gepensioneerden, wonende in Duitsland, bij hun eigen Nederlandse ziektekostenverzekering te blijven. Wel is het zo dat de geleverde zorg door een Duitse zorgorganisatie moet worden geleverd, maar die zorg wordt dan vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekering. Natuurlijk blijft het altijd belangrijk van te voren goed te informeren welke zorg precies gewenst is en of deze zorg ook daadwerkelijk onder deze regeling valt. Ook al spreken we hier over EU-regelingen, regels kunnen hierin toch nog verschillen."


www.johanneswerk.de


Laura van Kaam met band in De Hofnar

AALTEN - Na een optreden voor prinses Beatrix en twee live concerten komt Laura van Kaam met haar Band op zaterdag 23 april een concert verzorgen in evenementencentrum De Hofnar in Aalten.

Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen. Van kleine, intieme liedjes tot meeslepende meezingers.

Haar nieuwe single 'Running with the clouds' is dan ook in twee versies te downloaden. Een swingende uptempo versie met een lekkere beat én een pure, akoestische versie waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar.

Naast de singles die ze uitbracht en de covers, die ze zelf (her)arrangeerde voor een geheel eigen Laura-geluid, komen er in de toekomst vast en zeker ook nummers van haar eigen hand. Ze is vastbesloten om op zoek te blijven naar de poëzie van de muziek.

"Speciaal voor Aalten hebben wij een nieuwe show in elkaar gezet die vooral gericht is op mooie akoestische en meer country style gerichte nummers. Ook zal ik eigen nummers ten gehore brengen, zelfs nummers die ik nog niet eerder heb laten horen! Ik heb er mega veel zin in, komen jullie ook? ", schrijft Laura.
Aanvang 20:00 uur; zaal open 19:00 uur. De prijs voor volwassenen is € 14,00, jongeren tot en met 18 jaar €7,=. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij via de website www.streektheaterdepol.nl, Messink en Prinsen en Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten, of 's avond aan de kassa.