De schoolpleincommissie zet zich samen met de kinderen van de Sint Liborius in om de Memo te kunnen aanschaffen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De schoolpleincommissie zet zich samen met de kinderen van de Sint Liborius in om de Memo te kunnen aanschaffen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Sint Liborius zet zich in voor interactieve Memo

DINXPERLO - Op basisschool Sint Liborius wordt hard gewerkt om een nieuw speeltoestel te realiseren. En dan niet zo maar een speeltoestel, maar een interactief speeltoestel, genaamd Memo, dat technologie combineert met spelen en educatie met actief bewegen.

Door Waltraufd Wensink

Ruud Geven en Debbie Demkes zijn twee afgevaardigden van de ouderraad die samen met Yvet Knoefman ( directeur) en Ilse Krabben (leerkracht) de schoolpleincommissie vormen.
Debbie: "We hadden het idee dat de bovenbouw leerlingen zich regelmatig verveelden en dat er op het schoolplein niet echt iets was dat qua spel bij hun belevingswereld aansloot. We hebben de leerlingen van de bovenbouw zelf laten kiezen wat ze leuk zouden vinden en uiteindelijk kwamen ze op Memo uit. In Nederland staan op dit moment acht van deze educatieve speeltoestellen. Het zou mooi zijn als de Sint Liborius nummer negen zou kunnen realiseren."

Ruud: "En daar zit een groot kostenplaatje aan. Juist omdat de berichten omtrent Memo zo ontzettend positief zijn, willen we ons daar hard voor maken en hebben we allerlei acties op touw gezet. Op dit moment hebben we al heel wat geld bij elkaar gekregen, door subsidies, fondsen en van sponsoren en er zit een gesprek met de gemeente aan te komen om te kijken wat er via de gemeente nog kan. Op dit moment hebben we nog 9000 euro nodig."

Memo
Memo is interactief, en vooruitstrevend. Kinderen worden geprikkeld, en Memo kan betrokken worden bij het lesmateriaal. Zowel leren en spelen, en zelfs beweging zit in het programma van Memo. Ruud: "Het is helemaal van deze tijd. En als kinderen bewegen en het leuk hebben, kan dat ook de leerprestaties bevorderen als we de ervaringen van anderen met Memo mogen geloven."

Acties
De commissie gaat door met acties om nog zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen.
Debbie: "We houden op 11 mei een sponsorloop van 16:00 tot 18:00 uur en hebben dan ook lekkere broodjes hamburger. Ook komt er in samenwerking met Jumbo Arentz een flessenactie en hebben we een kledingactie lopen. Tot 18 mei kan iedereen kleding en textiel brengen, die wordt opgehaald door een organisatie die ons een vergoeding per kilo betaalt. Dan komt er ook nog een webshop: De Djopshop. Leerlingen verkopen hier zelfgemaakte knutselwerkjes en dergelijke. De helft hiervan gaat naar het goede doel, en de andere helft komt ten goede aan het nieuwe speeltoestel. Op 18 april wordt de Djopshop feestelijk geopend om 18:30 uur."

Ruud voegt hier aan toe: "Het streven is dat we voor de zomer het toestel kunnen bestellen en dat onze leerlingen er na de vakantie gebruik van kunnen maken. Ook de buurtkinderen mogen er gebruik van maken. We willen graag het open karakter van onze school uitstralen."