De capsule wordt gevuld. Foto: Frank Vinkenvleugel
De capsule wordt gevuld. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Middeleeuwen op De Bosmark

DINXPERLO - Afgelopen week was IKC de Bosmark overgenomen door studenten van Iselinge Hogeschool. De pabostudenten stonden zelf voor de klas en waren verantwoordelijk voor de invulling van de week. Gedurende de week waren er verschillende activiteiten zowel binnen als buiten de school die in teken stonden van de Middeleeuwen.

Pabostudent Wouter van Bekkum, ook wel bij de leerlingen bekend als Professor Plof, heeft erg genoten van de afgelopen week.

Prima verlopen
"Ik vond dat de week echt super verliep. De onderlinge samenwerking verliep goed en de leerlingen waren dolenthousiast. Ik mocht meerdere keren als Professor Plof verschijnen. Dit was erg leuk om te doen. Je merkt toch dat het toevoegen van typetjes in zo'n week wel een positief effect heeft op het thema."
In veel klassen werden nog steeds de doelen voor die week nagestreefd. Deze werden echter zo omgebouwd dat het binnen het thema Middeleeuwen paste. Een mooi voorbeeld hiervan is de les taal van groep 7.

"De leerlingen moesten eigenlijk deze week aan de slag met het thema Briefgeheim. In plaats van het schematisch aanleren van de themawoorden hebben de leerlingen aan elkaar gecodeerde brieven geschreven. Deze brieven schreven ze met citroensap op gewoon papier en door er met de strijkijzer overheen te gaan verscheen de tekst. Niet alleen leuk, maar zeker ook leerzaam.

Jammer
Een leerling van groep 4 zei aan het einde van de week: "Jammer dat de week al voorbij is. Ik wou dat school altijd zo was!"

Iedereen binnen de school was betrokken. Niet alleen de studenten vonden het een geslaagde week ook de vaste leerkrachten waren zeer positief.

Dianne Rutgers, interne opleider en studentbegeleider binnen de school loofde na afloop de prettige samenwerking en de goede inzet van de studenten.

Aan het einde van de week hebben de leerlingen verschillende dingen in een tijdcapsule gestopt. Het doel ervan was niet alleen kinderen bewust te maken van deze tijd maar ook van hun invloed op de toekomst.
Deze is vervolgens op het schoolplein begraven door de middeleeuwers, de leerkrachten en de studenten.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkevleugel