Rob Gerritsen heeft na de morgendienst de sleutels overgedragen aan Joke Nederlof, die in haar middagdienst meneer Kempka thuis gaat brengen. Foto: Karin Stronks
Rob Gerritsen heeft na de morgendienst de sleutels overgedragen aan Joke Nederlof, die in haar middagdienst meneer Kempka thuis gaat brengen. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Enthousiasme troef over Electrokar

'Het is een uitkomst'

Door Karin Stronks

DINXPERLO – Dinsdagmiddag, 14.00 uur, locatie Careaz Dr. Jenny. De ochtenddienst van een chauffeur van de Electrokar zit erop. Rob Gerritsen draagt de sleutels en de mobiele telefoon over aan Joke Nederlof, zij doet de late dienst vandaag. Joke bladert in de agenda om te kijken waar haar eerste ritje naartoe gaat. "Ah", zegt ze vrolijk, "we gaan mevrouw Kraaijenbrink-Tebroke naar de kapper brengen!" Ze stapt achter het stuur en draait de sleutel om. Geluidloos rijdt de Electrokar achteruit. Dinxpers Nieuws gaat mee om verslag te doen.

Permanentje
Voor het huis van mevrouw Kraaijenbrink-Tebroke stopt de Electrokar, Joke Nederlof stapt uit en belt aan. "Goedemiddag, waar gaan we naartoe", vraagt ze.
Met behulp van een wandelstok loopt de eerste gebruiker van de middag naar de Electrokar en ze stapt in. "Het is een uitkomst", zegt ze, "Nu hoef ik niet steeds mijn kinderen lastig te vallen als ik even weg moet. Vandaag ga ik naar de kapper!" Bij de kapper wordt afgesproken dat mevrouw Kraaijenbrink-Tebroke even belt als ze klaar is. "Het kan wel even duren hoor, ik ga permanenten", glimlacht ze.

Positief
Onderweg naar een volgende afspraak vertelt Joke Nederlof dat zij en Corinne Görz twee vrouwelijke chauffeurs zijn voor de Electrokar tussen een heleboel mannen. "En het is zó leuk, vooral de contacten zijn leuk!"


Vervolg op pagina 5