Mevrouw Hengevelt en de heer Lammers, met chauffeur Joke Nederlof. Foto: Karin Stronks
Mevrouw Hengevelt en de heer Lammers, met chauffeur Joke Nederlof. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Enthousiasme troef over Electrocar

Vervolg van de voorpagina

"De gebruikers zijn zo positief allemaal, en heel divers. Zo heb ik eens een echtpaar naar Dinxperlo gebracht, zij wilden winkelen. Ze kochten allebei nieuwe kleding en kregen koffie in de winkels. Toen ik ze weer op kwam halen waren, ze nog aan het nagenieten van de fijne middag! Waar we soms tegenaan lopen? Tja, het zou handig zijn dat er een stoel of krukje in de winkels staat. Soms moeten de mensen even wachten en dan is het fijn als ze even kunnen gaan zitten", glimlacht Joke Nederlof.

'Electrocar biedt mij een stukje zelfstandigheid'

'Dé oplossing'
Meneer Kempka is naar de huisarts geweest, hij maakt geregeld gebruik van de Electrokar. "Het is dé oplossing voor mij, een stukje zelfstandigheid. Ik ben nu niet meer zo afhankelijk." Meneer Kempka wordt thuisgebracht, de volgende rit voert naar Breedenbroek. Joke vertelt onderweg: "We rijden binnen een straal van acht kilometer. In de bak achter de Electrokar kan een eenvoudige rolstoel of rollator worden meegenomen. Mensen moeten wel zelf in kunnen stappen, we kunnen wel een beetje helpen maar als mensen een ernstige beperking hebben, is begeleiding noodzakelijk. Ah, daar zijn we al!"

Zelf regelen
Mevrouw Mini Hengevelt gaat een bezoekje brengen aan haar zus in De Heurne. Ze zegt opgewekt: "Ik weet niet wanneer ik voor het laatst bij mijn zus ben geweest! Lopen is te ver en vanwege mijn evenwichtsproblemen durf ik niet meer zo goed te fietsen. Ik ben zo blij dat ik op deze manier toch eens kan gaan!"

'Het lost een probleem op voor mij'

Op weg naar De Heurne wordt meneer Lammers opgepikt voor een afspraak bij de fysio. Lammers: "Hoe ik hieraan kom, nou door een verhaal in Dinxpers Nieuws volgens mij! Het lost een probleem op voor mij, ik kan nu zelf vervoer regelen en ben niet meer zo afhankelijk!"

Suderwick
Thea Meinen van Careaz maakt momenteel nog het rooster voor de chauffeurs, het is de bedoeling dat die taak door vrijwilligers wordt opgepakt. Joke Nederlof is bereid gevonden om dit klusje te klaren.

Thea Meinen:"We willen nog even benadrukken dat de Electrokar ook voor Suderwick bedoeld is! Dus als mensen uit Suderwick vervoer nodig hebben dan kunnen ook zij bellen met het 06 nummer van de Electrokar. En natuurlijk zijn vrijwillige chauffeurs uit Suderwick van harte welkom om mensen te vervoeren! Gebruikers moeten zelfstandig in en uit kunnen stappen, het vervoer is op eigen risico. We hebben pas nog overleg gehad met de chauffeurs en de Duits/Nederlandse wijkagenten, het was zinvol en iedereen was erg enthousiast!"


Reserveringen: 06-10457804 tussen 09.00 en 18.00 uur