De kinderen op De Höve bekijken een presentaite op school door een vertegenwoordiger van de Joanne Foundation. Foto: PR
De kinderen op De Höve bekijken een presentaite op school door een vertegenwoordiger van de Joanne Foundation. Foto: PR Foto: PR Joanne Foundation

De Höve helpt samen met Joanne Foundation

DE HEURNE - Kinderen van basisschool De Höve hebben gedurende vier maanden gespaard om, in samenwerking met de Joanne Foundation, kinderen in Oeganda de mogelijkheid te geven ook naar school te gaan. De opbrengst van collectes uit twee schoolkerkdiensten, samen met het gespaarde bedrag, hebben het mogelijk gemaakt dat na de kerstvakantie zes kinderen in Oeganda op een Primary School konden starten.

Verder zijn veertig kinderen blij gemaakt met de schoolspullen, die zij zelf mee moeten nemen, als zij op een regeringsschool zitten. Het gaat dan om schriften, pennen en potloden, een schooluniform en een geldbedrag, zodat zij tussen de middag een bord pap, of bonen met maispuree te eten krijgen.

Eén van de bestuursleden van de Joanne Foundation is voordat zij naar Oeganda ging, op De Höve geweest om de kinderen een beeld te geven van hoe het er aan toe gaat op een school in Oeganda. Voor de kinderen in De Heurne ging er een nieuwe wereld open, het schoolleven zoals zij dat kennen verschilt nogal van dat in Oeganda! Ze hebben het zelf kunnen ervaren door filmpjes te bekijken, én door in het kort een dag op school in Oeganda na te spelen. Er werden talloze vragen gesteld.

Na terugkeer uit Oeganda, waar het bestuurslid van de Joanne Foundation was geweest in verband met een werkbezoek, konden de kinderen van De Höve met eigen ogen zien wat er dankzij hun spaargeld allemaal gerealiseerd was voor schoolkinderen in Oeganda. Vooral de levensverhalen van de zes kinderen die nu naar school kunnen gaan, maakte diepe indruk op hen.

Het bestuur van de Joanne Foundation meldt: "Wij zijn de kinderen én de juffen en meesters van De Höve heel dankbaar voor hun geweldige bijdrage aan het schoolleven van kinderen in Oeganda!"